Szecessziós íróasztal félöríves

A szecessziós íróasztal meghatározó eleme a harmóniát és alkotókedvet sugárzó irodának..Az íves formájú szecessziós íróasztal tekintélyt sugároz.

A szecessziós alkotásoknak van két tulajdonsága, amely kortalanná teszi őket, ezek a szépség és a kedvesség tisztelete. Ezek teremtenek harmóniát abban a helységben, ahová kerülnek.

Egyedi szecessziós íróasztalt nagyvállalatok, multinacionális cégek nem rendelnek. Nagyüzemi irodabútorokat vásárolnak, melyek jellegtelenségükkel a nemzetek felettiséget hivatottak mutatni. Nem vizsgálva ennek hatékonyságát kijelenthetjük, egy cégvezetőnek hasznos, ha személyes jellegű irodabútorokkal rendezi be irodáját. Ennek egyik darabja ez az íves formájú szecessziós díszítésű íróasztal, nem csak harmóniát, de tekintélyt is sugároz.

A bútorminőségű  íróasztal íves formája nem csak a szecessziós megjelenést szolgálja, de szinte körülöleli az asztalnál ülőt. Az iroda helykihasználását is javítja, mert kevésbé nyúlik be a térbe, és az íves forma nem akadályozza a közlekedést.

A szecessziós íróasztal as két végében lévő fiókos íróasztal szekrények is az asztalnál ülő felé fordulnak, így használatuk kényelmesebb az egyenes vonalú íróasztaloknál. Az íves íróasztal másik előnye, hogy az iroda sarka elé helyezve elég helyet hagy egy iratgyűjtő szekrényke számára.

Az íróasztal lapja középen kinyúlik az asztal előtt ülő számára, tárgyaló felületet képezve. Az asztal szecessziós díszei tömörfából készültek.