e-022-talaloszekreny

Az íves üveges tálaló szekrényt a modernül klasszikus kifejezés jellemzi legjobban. Hajlított, fa korlátos üveges szekrényeit szecessziós üvegfestés díszíti.

Az étkező bútor rendeltetésének fontos eszköze a tálalószekrény, amit nagymamánk még kredencnek ismert. Ha tehát markáns étkező bútort szeretnénk, akkor ennek megfelelő tálalószekrényt kell az étkezőbe állítanunk. Jó hatást tesz, ha zárt és üveges szekrények mellett nyitott polcos részei is vannak a tálalónak.

Az étkezőbútor alsó szekrényei hagyományos tálalószekrény összeállításban készültek. Az ajtós szekrények felett fiókok sorakoznak, ami a tálalószekrényekre jellemző. A hagyományostól eltérő viszont az étkezőkredenc két oldalán lévő íves szekrény. A régi kredencek nem készültek íves végződéssel., ez csak a Gerland étkezőbútorokra jellemző. A szekrényoszlopokon lévő oszlopfők szintén Gerland motívumok, melyek elegáns megjelenést kölcsönöznek az étkezőbútor frontjának.

Az étkezőbútor felső része is rendhagyó kialakítású. Az íves üveges szekrények is a Gerland bútorokat jellemzik, az üveges szekrények közötti nyitott polcok viszont már régi üveges étkezőkredenceken is fellelhetők.

A múlt század elején készült étkezőbútorokon még megtalálható a nyitott polcok kis esztergált fa korlátja, 1982 óta pedig újra életre kelt, mint a Gerland Bútorstúdió tálalószekrényének egyik díszítő eleme. A bútorpárkány vonalvezetése követi az étkezőbútor íves szekrényeinek ívét, az egész bútornak büszke megjelenést adva.