étkező a konyhában

Étkező ganitúra konyhában elhelyezve nem rika eset, de itt az étkezőasztalon és az étkezőszékeken kívül minden étkező funkciót a konyha bútorai látnak el.

Az étkező bútor nem kerül mindig az étkezőbe. Ha nincs külön étkező, akkor az étkező garnitúra a nappaliba vagy a konyhába kerül . Amely helyiségbe kerülnek, annak bútoraihoz kell igazodniuk színben és jellegben.

 Az étkező bútor a nappali bútor része lesz, ha a nappaliban van az étkező helye. Egy vitrinszekrényről vagy egy komódról nehéz eldönteni, hogy a nappalihoz tartozik, vagy inkább étkezőbútor része.

Az étkező berendezés a konyhába is kerülhet, ha elég nagy a konyha. Ez esetben a konyhabútor egyes darabjai szolgálnak úgy, mint az étkező bútor kiszolgáló darabjai. Ami kiszolgál, az a tálaló és a vitrin, amit kiszolgálnak az maga az étkezés, a nagyobbítható étkezőasztal a székekkel.

 Az étkezőasztal befogadására a képen látható konyha elég tágas. A konyhapulton van elég hely a tálaláshoz, az felső szekrényekben a tányérokat, poharakat tartják. Így oldódott meg a bútor kiegészítése.

Látható, hogy az étkező bútor egy többfunkciós térbe került. A konyha mellett az étkező is egy térben helyezkedik el a nagyobbítható étkezőasztallal együtt. Ennek az elhelyezkedésnek az előnye, hogy szükség esetén a nagyobbítható étkezőasztal elfordítható a közlekedő irányába. Ha több vendéget kell elhelyezni a bútor mellett, akkor ebben az irányban több a hely az asztal megnagyobbításához.

A jól megválasztott étkezőszékek is fontos elemei az étkező garnitúrának. Az étkező székek a Balaton Bútorgyár  termékei, de felületkezelésüket az asztallal és a többi bútorral megegyező színben a Gerland Bútorstúdió maga végzi. Mint a képen is látható, az étkező bútor környezetével való színazonossága biztosított.