Az étkezőbútort mennyezetre függesztett ólomüveges szekrények választják el a konyhától, mindkét oldalról nyithatók. Tálalópultja a térelválasztó konyhapult.

Az étkező bútor megjelenéséből a figyelmes szemlélő gondolhatja, hogy a tálalószekrény nem csak az étkezőhöz tartozik, mert nincs mögötte fal. Valójában konyha van a másik felén, és így a tálalószekrénynek térelválasztó funkciója is lett. A térbe forduló szekrények nemcsak étkező bútorok, hanem a konyha bútorai is egyben.

Ez az étkező bútor háromfunkciós: tálalószekrény, konyhaszekrény és térelválasztó szekrény. A konyhát választja el az étkezőtől. A konyha felől konyhapultként lehet használni, az étkező felől tálalószekrényként. A gránit konyhapult mindkét feladatnak kiválóan megfelel.

Az étkező bútor étkezőasztal felőli oldala keretes burkolattal van ellátva, ami elegáns fa falburkolat. A keretek megjelenése olyan, mintha ajtók lennének, így a falburkolat az étkező bútornak ajtó front jelleget kölcsönöz. Az alsó szekrények tetőlapja és a felső szekrények között szabad tér van, hogy az térelválasztó berendezés ne zárja le teljesen a teret.

Az étkező bútorzata nem sok elhelyezési lehetőséggel rendelkezik ebben az étkezőben. Az étkező garnitúrának is helyre van szüksége és ablak is csökkenti a falfelületet. Ha tudjuk, hogy ugyanez a probléma a konyhában is, akkor csak az lepődik meg a mennyezetre függesztett szekrényeken, aki nem ismeri még a Gerland Bútorstúdiót.

Ez a különleges étkező bútor kialakítás a konyha problémáját és az étkező helyigényét egyszerre oldja meg . A mennyezetre függesztett szekrény mindkét oldalról nyitható, így a konyhaoldalról a konyhaszekrény funkciót, étkező oldalról az étkező bútor funkcióját elégíti ki.

 Az étkező bútornak csökkentett árnyékoló hatása lett azáltal, hogy ezek a szekrények üveges ajtókkal rendelkeznek. Ha az étkező bútor térelválasztó kivitelű és üveges is egyben, akkor a szekrények ólomüveges díszítése az átvilágítás következtében még jobban érvényesül. Az ólomüveges szekrények ajtói ónémet katedrál üvegbetétekkel készültek, melyek átvilágítva eredményezik jobban az étkező berendezés nosztalgikus hatását.

A függesztett étkezőszekrény alsó kerekített lábvégződései a lábrátétekkel, jellemzően Gerland motívumok, melyek a falra vagy mennyezetre függesztett szekrények esetében gyakori díszítő elemek. Ez az étkező bútorok körében sincs másként.

A függesztés szerkezetét a Gerland fejlesztette ki, amivel az étkező bútor teljes biztonsággal szerelhető a mennyezetre. Amennyiben a szekrények belső világítást is kapnak, úgy esténként a színes üveges szekrényajtók rendkívül hangulatossá tudják tenni az egész étkező berendezést.