Előszobatükör

A tükör az előszobafal formájában készült. Kiemelkedő alakja nem csak az előszobafalat uralja, de az előszoba berendezés meghatározó darabja is egyben.

Az előszoba tükör és az előszobafal néha egymással szemben helyezkedik el, máskor készülnek összeépítve is. Ez általában kisebb szélességű helyiségben előnyös, ahol a cipős szekrény miatt nem lehet eléggé hátralépni az ellenkező falra helyezett tükörtől. Ilyenkor az előszoba tükör az előszobafal szerves részévé válik.

Az előszobatükör elhelyezkedhet az előszobafal jobb és a baloldalán, vagy akár a közepén is, a hely adottságainak megfelelően. Különleges hatást érhetünk el a középre helyezett tükörrel, ami így az előszoba bútor középpontjába kerül.

Ha a tükör az előszobafalba épül, felveheti a fal formáját, illetve kiegészítheti azt. A képen a különleges formájú kazettás előszobafal középső részén, abból kiemelkedve láthatjuk a tükröt.

Az íves formák itt is a szecesszió harmonikus világát hozzák vissza, ami jó hír, hiszen az előszobába lépve nyerjük az első benyomást a lakásról.