Gránitpultos konyhabútor

Ebben a konyhában a konyhaszígeté a főszerep, benne a főzőlap, a sütő, az aláülhető munkapult, fiókos és polcos konyhaszekrények, gránit konyhapult.

A tömörfa frontú beépített konyhaberendezés szabadon álló, de körbeépített hűtővel rendelkezik. Az önálló hűtő körbeépítése javítja  a konyhabútor esztétikai megjelenését, és helyet biztosít a hűtőszekrény felett egy konyhai felső-szekrény részére.

A beépített mikrohullámú sütő a mellette álló szekrényoszlopban került elhelyezésre. Ez a két szekrényoszlop fontos és hangsúlyos része a konyhabútornak. A 6oo mm mély szekrények mögött indul a gránit konyhapult, mely az ablak alatt végig futva a konyha összeállítás mosogató medencéjét is tartalmazza.

A konyhabútor szekrényoszlopokat alkot ahol lehet, mert az ablakok lecsökkentik a faliszekrényeknek alkamas helyeket. Ezek az oszlopok az alsó szekrények mélységében készülnek, így alkalmasak kihúzható fémrácsok beszerelésére is.. A többszintű fémrácsok amellett, hogy kamraszekrény funkciót is bittosítanak, a bennük tárolt konyhai kellékek és anyagok könnyű hozzáférését is lehetővé teszik. Korszerű konyha berendezés ma már rendszerint rendelkezik kamraszekrénnyel.

A konyhasziget feletti üveges szekrény is a konyha berendezésének része, a felső konyhaszekrényeket egészíti ki pohárszék jelleggel. A konyhaszigetbe került az üvegkerámia gázfőzőlap. A rozsdamentes acélból készült szigetelszívó a szigettel rendelkező konyhabútorok általános tartozéka.

A konyhasziget hozzájárult ahhoz, hogy az  az étkező garnitúra a konyha mellé került. Így a sziget részben térelválasztó konyhabútor szerepét tölti be, másrészt az étkező része is egyben. A képen látható konyhasziget amellett, hogy helyet ad az üvegkerámia gázfőzőlapnak, tágas fiókjaival az étkezőt is kiszolgálja. A gránit pultlap tető jó munkafelületet teremt a konyhabútornak és egyben jó tálalási lehetőséget biztosít az étkezőbútornak is.

A konyhasziget konyhapult felőli oldalán kapott helyet a beépített sütő, mellette és alatta fiókok sorakoznak a konyhai edények részére. A fiókos szekrények ezen az oldalon nem érnek végig, így a gránit konyhapult sarka ülőmunkára is alkalmas része lett a konyhabútornak. A konyhasziget pultmagassága lehetővé teszi a kényelmes beülést, és a konyhaszék is betolható a pultlap alá. Ahol a konyhasziget a falnak támaszkodik, ott gránit falvédő csík védi a falat. A sziget gránit fedőlapján kapott helyet a főzőlap, felette szigetelszívó kürtő biztosítja a megfelelő szellőzést.

Így szolgál a konyhabútornak ez a különleges darabja munkapultként, főzőpultként, tálalópultként és étkezőbútorként egyaránt.