konyhaszekrény modern

Síma vonalú modern konyhabútor edzett üvegajtós szekrényekkel, beépített hűtővel, pultvilágítással. Felül párkányba épitett világítás spotlámpákkal.

. A konyhabútorok tervezésnél adott a konyhai alsószekrények magassága, hiszen a konyhapult magassága általában 850, néha 900 mm, a konyhagépek magassága is ennek megfelelő. A beépíthető gépek szélessége is adott, általában 600 mm és a beépíthető hűtőszekrény szélességi mérete is ugyan ennyi. Akár klasszikus konyhabútorról beszélünk, akár modern konyhát tervezünk, ezek szabványméretek, így csak a maradék helyet tudjuk beosztani a többi konyhaszekrény részére.

A konyhabútor felső szekrényeinél már sokkal szabadabb a méretezés és a rendelkezésre álló hely beosztása. A konyhabútorok felső elemeinek magasságát például kizárólag a konyha belmagassága határolja be, így a célszerűség szabad utat kap. A felső-szekrény méreteinek jó arányát a szekrény magasságához jól illeszkedő szélességi méret megválasztásával tudjuk biztosítani. A fotón bemutatott konyhabútor felső-szekrényeinek jól megválasztott aránya amellett biztosít elegáns megjelenést, hogy a konyhafront síklapokból áll, ehhez a konyhafronthoz a teli üvegajtók illenek.

A konyhabútor hosszú fogantyúi nem csak modernek és praktikusak a konyhai használathoz, de jól megbontják a sík ajtófrontot és még elegánsak is. A konyhabútor világítást tartalmazó párkánya látványos és hasznos. A felső konyhaszekrények aljában szintén világítás helyezkedik el, biztosítva a konyhapult kellő megvilágítását. A modern konyha kedves kiegészítése a játékosan díszített fali csempeburkolat.