Konyhablokk és íves fali konyhaszekrény

Konyhablokk falra függesztett felsőszekrényekkel, íves üveges sarokszekrénnyel, párkányba épített spotlámpa világítással. A konyhapult tetőlapja gránit.

A konyha berendezésének egyik összeállítási formája a konyhablokk, ha csak rövid falszakasz áll rendelkezésre. Ha az adott, konyhai felső szekrények felszerelésére alkalmas faldarab nem elég átfogó konyhai funkciók beépítésére, térelválasztó konyhapult építése a megoldás

Ez a konyhablokk tulajdonképpen étkező bútor funkciót is ellát, mert térelválasztó konyhapultja az étkező tálalójaként is szolgál. A fal melletti alsó szekrényekben az edényeknek van helye, a felső szekrényekben elfér az étkészlet és a poharak. A gránit konyhapultban helyet kapott a mosogató medence, a pult alá került a beépített mosogatógép.

A konyhablokkhoz tartozó térelválasztó konyhapult is íves gránit fedőlappal fedett, benne a főzőlappal és a sütővel, a konyhabútort konyhai és tálalási munkára egyaránt alkalmassá téve.

A konyhabútor felső része, igényes kivitelének köszönhetően akár a nappaliban is helyet kaphatna. Az íves üveges sarokszekrény és a festett üvegű konyhaszekrény az igényes konyhabútorok része, mely általában lezáró eleme a szekrényeknek.

A párkány végigfut a felső elemeken, beépített spot lámpáival megvilágítva a konyhablokk frontját. A konyhapult megvilágítását a felső konyhaszekrények fenéklapjába süllyesztett további spot lámpák is szolgálják. A két lámpasor eredménye egy hangulatos konyhabútor, egy érdekes konyhablokk.