Tetőtéri konyhabútor

Konyhabútor tetőtér beépítésben, térelválasztó konyhapulttal, mennyezetre függesztett térelválasztó polcokkal, körbe futó gránit pultlappal, könyöklővel

Tetőtzériri konyhabútor a tetőtér minden irányban lejtő mennyezete alatt, fa oszlopok és fa gerendák beépítésével, a tetőtér egy sarkát leválasztva jött létre. A beépítés sajátos, szinte rusztikus módon díszíti a tetőtéri konyhabútor elemeit.

A konyhabútor G alakban gyakorlatilag a tetőtéri gerenda köré épült. A tetőtéri gerenda teljes burkolatot kapott. A gerendaburkolatba épített spot világítás helyettesíti a mennyezet lámpát, ezzel biztosít megfelelő világítást a tetőtéri konyha területére.

Tetőtéri konyhabútor építése mindig különleges feladat. A tetőtéri konyha fontos, és nehezen alkalmazható eleme a felső konyhaszekrény. A ferde falak csökkentik a hasznos falfelület, és ezzel megnehezítik a megfelelő mennyiségű konyhabútor kialakítását, mely a tányérok és poharak, valamint a konyhai eszközök elhelyezésére szolgál.

Minden tetőtéri konyhában kevés hely adódik, különösen akkor, ha a tetőtéri konyha egy sarokban van kialakítva, ahol a mennyezet kétfelé is lejt. A képen látható tetőtéri konyhabútor egy térelválasztó konyhapult segítségével van a nappalitól és az étkezőtől elválasztva.

G alakú konyhabútor kialakításnak köszönhetően a gránit konyhapult a tetőtéri konyha körül teljes hosszában körbefut. Egy különleges kialakítású bejáraton keresztül léphetünk be a tetőtéri konyha területére.

A körbefutó gránit pult aljában kaptak helyet a konyhaszekrények. Ez a konyhabútor a tetőtérből hasít ki egy sarkot. A térelválasztó konyhapult könyöklővel rendelkezik. Ez részben gátolja a rálátást a konyhabútorra, másrészt a tálaló szerepét is betölti. Erősíti a térelválasztó konyhapult hatását a mennyezetre függesztett térelválasztó polc is. Az oszlopburkolat és a gerendaburkolat a beépített világítással erősíti a tetőtéri konyha markáns jellegét, valamint elrejti az elektromos vezetékeket.