Íves konyhabútor

Konyhabútor nagy méretű hűtőszekrény beépítéssel, íves konyhaszekrényekkel, sarokzáró polcokkal. A gránit konyhapult követi a konyhaszekrények ívét.

A korszerű konyhabútor beépített konyhai gépekkel rendelkezik. Konyhabútorban elhelyezni nagyobb méretű beépíthető hűtőszekrényt mindig nehéz tervezői feladat. A nagy méretű hűtőszekrény, melynek szélessége és mélysége jelentősen eltér a többi konyhabútorétól, látványosan nagy helyet igényel a konyhabútorok között, ugyanakkor kéznél is kell lennie. Itt a hűtő szekrényének mélysége íves konyhaszekrény alkalmazásával lett a falhoz simítva. A konyhabútor gránit konyhapultja is megbontja a beépítés tömör jellegét.

A képen látható konyhabútor a nagy konyha egy darabja. Ezen a falszakaszon kapott helyet a nagy méretű beépített konyhaszekrény, amely mérete a nagy méretű beépített hűtőszekrény méretei alapján lett kialakítva. A hűtő illetve a mélyhűtő rész külön ajtóval nyitható. A hűtő szellőzését a konyhabútor lábazatába építettszellőző rácson keresztül a szekrényhátfal mögötti rés biztosítja.

A konyhabútor felső szekrényei íves szekrények, melyek a beépített hűtőszekrény mélységét levezetik a megszokott felső konyhaszekrény mélységre. A megszokott 350 mm-es szekrénymélységet az íves sarokzáró polc a falhoz irányítja. A mélységi hullámzás egyedivé teszi a konyha berendezésének megjelenését, és jó lehetőséget biztosít a különleges íves párkánykialakításhoz, és a Gerland bútorokra oly jellemző dísznek, a fatojásnak elhelyezéséhez.

A konyha szekrények szecessziós hangulatú díszítése, a környezetbe való lágy, simulékony beilleszkedése a Gerland Bútorstúdió konyhabútor tervezésének jellegzetes ismertetőjegye.

A konyha alsó íves szekrényei ugyanúgy szelídítik a hűtőszekrény beépítés mélységét, mint a felső-szekrények, és az íves gránit konyhapult formáját is megadják, ami a természetesen követi a konyhabútor alakját.

Az íves konyhaszekrény mérete kiválóan alkalmas az edények elhelyezésére, a gránit konyhapult pedig helyet ad a mikrohullámú sütőnek.

Megbontja a konyhabútor zárt megjelenését, továbbá  a konyhapult és a konyhagépek részére biztosít helyet az alsó és felső konyhaszekrények közötti szabad tér. Az alsó és felső íves konyhaszekrények azonos vonalvezetése jellegzetes formát ad minden egyedi Gerland konyhabútornak.