Konyhabútor

Konyhabútor apácarácsos cirko kazán beépítéssel, mobil görgős konyhapulttal. A térbeforduló konyhapult felett hajlított üveges sarokszekrény zárja a szekrénysort.

Ez  a konyhabútor keskeny, hosszú konyhába készült. A helyiségek méretei megfelelő tervezés esetén nem befolyásolják a konyhabútorok funkcióit. Egyedi bútorgyártás esetén a bútorok méreteivel és elhelyezésével alkalmazkodni lehet a lehetőségekhez. A konyhai munka könnyítése érdekében a bútor beépítés úgy készült, hogy a mosogató, a mosogatógép és a tűzhely egymás közelébe került.

A konyhabútor beépítés az apácarácsos burkolattal ellátott cirko kazán szekrényoszloppal kezdődik. A burkolat könnyen nyitható és leszerelhető a szükséges karbantartás és javítás elvégzésekor. A gránit konyhapult a szekrényoszloptól indul és a tömörfa frontú konyhabútor teljes hosszában szabadon végig fut, beleértve a térelválasztó konyhapultot is. Az alsó konyhaszekrények a mosogató medence, a mosogatógép és a sütő miatt kevés edénytároló hellyel rendelkeznek, ezért a konyhaberendezést magas felső szekrényekkel kellett tervezni, melyek alatt pultvilágítás található.

Különleges darabja a konyhabútornak az a gránit konyhapulttal fedett konyhaszekrény, ami görgők segítségével kimozdítható a konyhapultból. A fali kazán szekrénye melletti pultszakasz egy ilyen speciális konyhaszekrény. A kimozdíthatóságra azért volt szükség, mert mögötte helyezkedett el a ház informatikai központja, és a hozzáférhetőséget a bútor nem akadályozhatta.

A mobil és a hagyományos konyhapult magassága eltérő, így mozgás közben a gránit fedőlapok nem ütközhetnek. A mobil pult konyhaszekrénye kisebb mélységű a többinél, helyet hagyva az informatikai központnak, de a konyhabútornak így is teljes a használati értéke. Tároló helyet tartalmaz és munkafelületet növel. A mosogatógép részben a mosogató tálca csepegtetője alá került, így a tároló kapacitás ezzel is bővült.

A konyhabútor alsó szekrényei az optimális helykihasználás ellenére kevés edénytároló helyet tartalmaznak. Helyet foglal a mosogató szekrény, a beépített mosogatógép, a beépített sütő. A tervező a bútorban úgy teremtett többlet helyet az edényeknek, hogy a helyiség végén befordított egy szekrényt térelválasztó konyhapultnak. A térelválasztó mögött csak annyi hely maradt, hogy hozzá lehessen férni az ablakhoz. A térelválasztó konyhapult sarokszekrénnyel csatlakozik a gránit konyhapult többi részéhez.

A konyhabútor teljes hosszában párkány fut végig, beépített spot lámpákkal. A párkány a térelválasztó fölé is kinyúlik, megvilágítva azt. A kinyúló párkányt íves üveges konyhaszekrény és nyitott sarokpolc támasztja meg, a konyhai bútor felső szekrényeinek lezárásaként.