Egyenesvonalú konyhabútor tömörfa fronttal, térelválasztó pulttal. Az ablak szétválasztja az üvegajtós fali konyhaszekrényeket, alattuk pultvilágítás

A konyhabútor egy egyenes falszakaszra került, melyet a konyha ablak kettéoszt. Mivel ablak elé nem célszerű sem a mosogatót, sem a tűzhelyet elhelyezni, így azok az bablak két oldalára kerültek. Az ablak előtti szabad és világos konyhapult szakasz a konyhai munkák ideális helye.

A konyhabútor bal oldalát egy térelválasztó fal határolja, melynek tetőlapja átadó pult kialakítást kapott. A konyha másik vége a falsarokban végződik, a konyha másik ablakánál. A két ablak jó megvilágítást biztosít a konyhapult mindkét felének.

Az üveges fali konyhaszekrény a tányéroknak és poharaknak nyújt elhelyezést, egyben díszíti is a konyhát. Alatta a rozsdamentes mosogató medence, és a beépített mosogatógép kapott helyet. Jobb helykihasználást jelent a konyhabútornak, hogy a mosogatógép a mosogató csepegtető része alá nyúlik. A konyhabútor mosogatószekrénye a konyhai tisztító és mosogató szereké, de még néhány konyhai kisgépnek is marad benne hely.

A konyhabútor jobboldalán, az ablak előtti munkahely mellé került a beépített üvegkerámia főzőlap és alá a beépített sütő. A konyhabútornak ez az elhelyezése ideális a konyhai munkavégzés szempontjából, mert mind a mosogató, mind a tűzhely kéznyújtásnyira van.

A konyhabeépítés  ablak előtti pultszakasza alá került a fiókos konyhaszekrény a kisebb konyhai eszközök részére. A főzőlap fölé a konyhabútor másik faliszekrénye, a beépített elszívó berendezés szekrénye került, mellette nyitott konyhai fali-polc a szakácskönyvek számára.

A konyhabútor tervezője a beépített sütő alá kihúzható fiókot rakott, amibe a tepsiket el lehet tárolni. Ennek a konyhabútornak jellemzője az egyszerűség és a célszerűség.