konyhabútor térelválasztó pulttal függesztett szekrénnyel

Tömörfa frontú konyhabútor térelválasztó konyhapulttal, mennyezetre függesztett ólomüvegajtós szekrénnyel, ólomüveg ajtós tálalószekrény gránit munkalappal.

Különleges tömörfa frontú beépített konyhabútor egyedi tervezés alapján. Az étkezővel egy térben elhelyezkedő beépített konyha hagyományosan egy térelválasztó konyhapult segítségével lett az étkezőtől különválasztva.

A Gerland Bútorstúdió által tervezett beépített konyhabútorok speciális megoldása a mennyezetre függesztett térelválasztó konyhaszekrény. A speciális kialakításnak köszönhetően első osztályú a tálalási lehetőség, mivel az alsó és felső konyhabútor között teljesen szabad az átlátás.

A beépített konyhabútor különlegessége, hogy két, egymásra merőleges falon lett elhelyezve. Ennek igen egyszerű oka az, hogy a kis méretű konyha alaprajza csak ezt az elrendezést teszi lehetővé. Beépített konyhabútorok esetén szokatlanul nagy mértékű helykihasználást érhetünk el ezzel a megoldással

Ez a beépített konyhabútor, a kétoldalt nyíló térelválasztó konyhaszekrényeknek köszönhetően, az étkező felől tálalásra is alkalmas.

Ha kis alapterületű amerikai konyha berendezésében kell elegendő edénytároló helyet biztosítani, egyik megoldás a mennyezetre függesztett konyhaszekrények beépítése, hiszen a mennyezeten mindig van szabad hely a konyhabútor számára.

Másik lehetőség az étkező legközelebbi szekrényét, mint a konyhabútor kiegészítő részét edénytárolásra felhasználni. Az étkező tálalószekrényének kivitele megegyezik a beépített konyhabútor kivitelével, így az akár a konyhabútor része is lehet.

Az amerikai konyha megjelenését jelentősen megváltoztatja a térelválasztó konyhapult különleges kialakítása, formája, mellyel közelebb hozza az étkező vagy a nappali hangulatához.

A térelválasztó gránit konyhapult felületét a függesztett konyhaszekrények aljába épített spotlámpák világítják meg, éppúgy, mint a beépített konyhabútor többi pultfelületét.

A gránit pult kerekített végződésű, ami a közlekedést kényelmesebbé teszi. A kerek pultvégződés alatt a két kis kerek polc nemcsak tároló hely, de a beépített konyha kedélyes dísze is.

Az alsó térelválasztó konyhaszekrény mélysége lehetővé teszi, hogy mindkét oldalról nyíljon egy-egy különálló szekrény. A konyha felől nyíló edényszekrény a konyhabútorhoz tartozik, az étkező felőli az étkezőhöz. A felső-szekrények alatt fűszerpolcok találhatók, melyek kis mélysége nem zavarja a gránit konyhapulton történő munkavégzést.

A mennyezetre függesztett térelválasztó konyhaszekrény nem tipikus konyhabútor. A szekrény ólomüveges ajtói mindkét irányban nyílnak, hozzáférést biztosítva az amerikai konyha és az étkező felől egyaránt.

Az ólomüvegek klasszikus megjelenésével jól megfér a konyhabútor formai kialakítása, mely a szecesszió hangulatát idézi fel. A különböző színű és típusú katedrálüveg darabok üde színfoltjai a konyhabútornak. A szekrénybe épített vitrinszerű belső világítás sem jellemző a konyhabútor tartozék, de az étkezőt is hangulatosabbá teszi. A térelválasztó szekrény üveges ajtói a fényáteresztést is biztosítják mindkét oldalra.