Konyhabútor fa fronttal, térelválasztó pulttal. A gránit konyhapult U alakban körbefut. A sarokban íves üveges sarok konyhaszekrény.

A tömörfa frontú konyhabútort a nappalitól térelválasztó konyhapult választja el. Ennek mélysége megegyezik a többi szekrény mélységével, így megfelel konyhai edények elhelyezésére is. További érdekesség, hogy a konyhabútornak étkező bútor funkciója is van.

A konyhabútor felső része sarok kialakítású, vagyis L alakban készült, alatta pultvilágítással. Az alsó-rész a térelválasztó konyhaszekrénnyel befordul a térbe, leválasztva a konyhát a nappalitól. A térelválasztó konyhapult hátlapja keretes falburkolat jellegű, parafa betétes díszburkolatot kapott, ami a nappali felől nézve egyezést mutat a nappali bútor kivitelével.

A konyhabútor gránit pultja a konyha teljes hosszában szabad a munkavégzéshez, mert a felső szekrények sehol nem támaszkodnak a pultra. Érdekes, hogy a konyhabútorban a rozsdamentes mosogató és a beépített mosogatógép a konyha végére került az ablak mellé, míg a beépített tűzhely a konyhabútor középpontjában foglal helyet.

A konyhaberendezés felső részének egyik végét hagyományos íves sarokzáró polc fejezi be, melyen klasszikus fa korlát akadályozza meg a tárgyak leesését. Ennek jegyében készült az íves sarokpolc is, A nagymama kredencén láthattunk hasonlót. Az ablak felőli íves üveges sarokzáró szekrény a konyhabútor gyártásában is jelen lévő csúcstechnológiát idézi.

A konyhabútorok üvegbetétjeinek hajlításához a legkorszerűbb módszereket alkalmazzuk. A felső-szekrények alatti fűszerpolcok kis mélysége nem vesz el hasznos helyet a konyhai munkától, viszont hasznos tárolási helyet biztosítanak a konyhabútor kihasználatlan részén a fűszereknek.

A konyhabeépítés melletti asztal a főétkezéseken kívüli időben szolgál étkezőasztalként. A felette lévő világítótest a Gerland Bútorstúdió szívesen alkalmazott világítási módja, melyben spotlámpák helyezkednek el. A világítótest a függönytartót is magában foglalja, így ez a Gerland termék is a konyhabútor része.

Általános jellemzője a konyhabútornak a szellős felépítés és az elegáns megjelenés.