G alakú konyhabútor

A G alakú konyhabútor klasszikus amerikai konyha módjára lett kialakítva. A nappalival és az étkezővel egy térben helyezkedik el, de a közvetlen rálátást egy térelválasztó konyhapult gátolja. A rálátást a bal oldalán elhelyezkedő beépített hűtő is akadályozza, ami a hűtőszekrény mögött lévő mosogatómedence takarását is eredményezi. A tömörfa frontú bútor összeállítás megjelenése igazodik a ház többi berendezéséhez, ezzel a bútorzatnak egységes hatást kölcsönöz.

Az amerikai  konyha bútorai  egy helyiségébe épültek a nappalival és az étkezővel. Az íves üveges konyhaszekrény, az íves sarokpolc így a nappali és az étkező díszei is egyben. Az elkészült bútor természetes fa alapanyaga, cseresznyefa színe nem igazán jellemző a modern konyhákra, de a Gerland konyhák annál inkább előszeretettel használják. A Gerland Bútorstúdió minden eszközzel igyekszik behozni a konyhákba a természetet, épp ezért a bútorfront alapanyaga valódi bükk tömörfa, színezése természetes fapáccal történik, mellyel megőrizzük a fa természetes erezetének látványát. A természetes megjelenés mellett az eleganciát szolgálja a kőből készült gránit munkalap is.

A konyhabútor ablak melletti részén konyhai sarokpolc és belső íves üveges konyhaszekrény látható ólom üvegekkel.. A gránit konyhapult sarka feletti negyed köríves üveges szekrény kifelé néz, mintha nem is a bútor darabja lenne. A térelválasztó konyhapulton lévő könyöklő, nemcsak dísze a konyhabútornak, de a konyhára való rálátást is jelentősen csökkenti. A rajta lévő kazettás fa falburkolat miatt fel sem tűnik, hogy nem egy valódi téglából épített falat látunk, hanem a pult hátoldalát. Az étkező felől jól mutat a könyöklőt fedő gránit munkalap, ami tálalást is segíti. A gránit munkalap fölé nyúló párkánnyal kezdve a beépített pultvilágítás végigfut az egész konyhabútor mentén, még az ablak fölött is, ahol még a karnis is a részeként szerepel. Minden Gerland bútor egyedi felmérés és névre szóló tervek alapján készül.

A konyhabútor bal oldala beépített hűtőszekrénnyel kezdődik. A mély szekrényoldal kedvezőtlen látványa íves sarokpolc alkalmazásával eltakarva. A hűtőszekrény mögötti gránit konyhapult tartalmazza az egymedencés rozsdamentes mosogatót, amelyben külön gyümölcsmosó is van. Ha van elegendő hely, egy korszerű konyha nem lehet mosogatógép nélkül. A beépített mosogatógép a hűtő után következik.

A beépített pultvilágítással készült párkány a konyhabútornak ezen az oldalán is végigfut, kellemes hangulatot és megfelelő világítást teremtve. A hűtőszekrénytől kiindulva a gránit konyhapult szabadon  van a konyha berendezésének teljes hosszában, biztosítva a konyhai munka kényelmét.