Konyhabútor U alakban tömörfa fronttal, szekrényoszlopba épített sütővel és mikróval. Gránit munkalap és gránit borítású kis térelválasztó pult.

A dió színű, tömörfa frontú konyhabútor az étkezővel egy térben helyezkedik el, ahol a térelválasztást egy gránit munkalap borítású kis térelválasztó pult szolgálja. A kis alapterületű konyha előnye, hogy bármerre is induljunk, a konyhabútor mindig kéztávolságra van.

A konyhabútor jobb oldala a hűtőbeépítéssel indul. A hűtőszekrény mélységet nehéz elrejteni, de jelen esetben nem jelent problémát, mivel a hűtő étkező felé eső oldalát egy fa falburkolat takarja el. A beépített hűtőszekrény mellett kapott helyet az oszlopba épített sütő és a beépített mikrohullámú sütő. A bútor folytatása egy rövidebb gránit konyhapult. Az étkezővel egy térbe épített bútor ezen része ad helyet a konyhapulton való munkákhoz, mivel a másik oldalon Silgránit mosogató és tűzhely van.

Egy kis alapterületű helyiség konyhabútrorral való beépítése mindig kihívást jelent, nehéz megoldást találni a megfelelő kialakításra. Két, egymással szemben elhelyezett konyhai szekrénysor azonban tartalmaz minden konyhai gépet és elegendő konyhaszekrényt az edények és konyhai eszközök tárolására. Az ablak alatt a konyhabútor stílusában kialakított perforált lemez betétes radiátorburkolat takarja a fűtőtestet.

Az alsó konyhaszekrények megfelelő támaszt nyújtanak az elegáns és tartós gránit konyhapult részére. A bal oldalon a térelválasztás érdekes módon lett kialakítva, ugyanis a kis gránit térelválasztó pult a gránit konyhapultra épül. Szerepe a tálalás lehetőségén kívül a rálátás akadályozása a mosogatóra illetve a főzőlapra. A felső konyhaszekrények végét íves sarokpolc zárja le, befejezett hatást nyújtva a bútor látszó oldalának.

A felső konyhaszekrények felett párkányvilágítás nyújt kellemes hangulatot a konyhának

A konyhapult ideális elhelyezése a  kis hely miatt nehezen volt megoldható- A konyhai munka kellemesebbé tételéhez a felső konyhaszekrények mélységét csökkentettük, hogy kényelmesen a pult fölé lehessen hajolni, valamint beépített pultvilágítást is kaptak. Sikerült úgy tervezni a bútor összeállítás elrendezését, hogy mindennek helyet találjunk.

A konyhabútorból kevesebb látszik, mint amennyit valójában magába foglal ez a kis konyha. Az étkező felől fa falburkolat takarja a hűtőszekrény oldalát, ezért első látásra nem is tűnik fel, hogy a bútor a konyha mindkét oldalán helyet kap. Nyitott légtér köti össze a külön funkcióval ellátott szobákat. Nincs ajtó, nincs fal, ami még inkább beszűkítené a teret. Ilyen esetben különleges megoldások alkalmazásával tudtunk  harmóniát teremteni a konyhabútor és a lakás többi berendezése között.