étkezőbútor tálalószekrény

Étkezőbútor tálalószekrénnyel, vendéglap nélkül nagyobbítható étkezőasztallal és étkezőszékekkel. A tálalón lévő tükör elé régebben gyertyát állítottak.

Az étkező bútorok alapvető elemei a mai lakásokban sem mások, mint nagyszüleink idejében. Az étkezőgarnitúra funkcióit ugyan úgy teljesíti az étkezőasztal az étkezőszékekkel, akár a tálalószekrény a fiókjaival és polcaival. A régi étkező kredencek ősszállítása lényegében megegyezik a modern étkező bútor tálalószekrényével. Alul polcos és fiókos szekrények, középen nyitott rész a tálalás céljára, felül zárt és üvegajtós szekrények, illetve nyitott polcok.

A képen látható tálalószekrény egy tükrös elemmel is rendelkezik. A tükör alkalmazása az étkező bútoroknál mindenképpen hozzájárul az étkező berendezés hangulatos megjelenéséhez. Az étkező bútor tükre elé régebben gyertyát állítottak, melynek fénye így megduplázva verődött vissza, ma inkább szobor vagy virág áll előtte.

A Gerland Bútorstúdió étkező bútorainak asztalai különböző méretekben készülnek, többnyire nagyobbítható kivitelben. A saját szerkezetű étkezőasztalok közös jellemzője, hogy a nagyobbításhoz nem igényelnek pótlapokat, és nem tartalmaznak fém vagy műanyag alkatrészeket. Ezeknek az étkező bútoroknak a kezelése egyszemélyes és könnyű feladat.

Az étkező berendezés használatá tkülönlegessé teszi , hogy az étkezőasztal nagyobbítása egyik vagy másik végén egymástól függetlenül végezhető.

Az étkezőszékek a különleges lábkialakítás következtében jól betolhatók az asztal alá, ami az étkezőbútor felhasználóbarát jellegét még inkább erősíti.