Az étkezőpad elrendezése az étkező helység maximális kihasználását szolgálja. Az íves étkezőasztal lehetővé teszi, hogy a pad sarok is ülőhely legyen.

Különleges étkező berendezés az, amikor az étkezőasztalt U alakban veszi körbe a sarokpad. Ez általában akkor következik be, amikor az étkező bútort a helyiség egy kiszögellésébe helyezik el. Az étkezőasztal negyedik oldalán kapnak helyet az étkezőszékek.

Az étkező berendezés sarokpad megoldással nem csak helyiség kiszögellés esetén alkalmazott megoldás. Ha nem áll rendelkezésre elegendő hely az étkezőasztal körül az étkezőszékek számára, az étkezőpad igényli a legkisebb helyet. Az étkező bútor sarokpaddal tervezve nem csak a helyigényt csökkenti, de maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet az asztal körül.

Az étkezőbútor fotóján látható, hogy az ovális végződésű asztal sarkaiban is van egy egy ülőhely a padon. A tervezőnek lehetősége nyílt a sarokpad alsó részébe tároló helyeket kialakítani, melyek az ülőpárnák felbillentésével válnak szabaddá. Így lehet akár egy szükségmegoldással is komfortosabbá tenni egy étkező bútort.

Ez az étkező berendezés úgy lett tervezve, hogy még a pad mögötti sarok is használható tároló helyként, mivel a fedőlap levehető. Az étkezőpad felett nyitott sarokpolc díszíti a sarkot, egyben dísztárgyak elhelyezését is szolgálva. Ez szükség esetén pohártartó is lehet, hiszen szerves része az étkezőbútornak. A polcnak a helyiség belseje felé néző oldala nyitott, ezzel is könnyedebbé téve az étkező bútor megjelenését.

 

Az étkező berendezések között is újdonság a belső íves sarokszekrény, amit az étkező fülke bal sarkába szereltek. Különleges kialakítását a Gerland Bútorstúdió fejlesztette ki a szögletes sarokszekrények helyett. Látszik, hogy mint étkező bútor is megállja a helyét. Ez a bútor oly módon is különleges, hogy az ajtókeretek középső álló elemei hiányoznak, helyettük az íves üvegek szabad élei fazettázottak. Ezzel az étkező bútor egy kis sarokvitrin funkcióval is bővült, és az étkező megjelenése is szimmetrikussá vált.

Az ablak feletti karnis mutatja, hogy ebben az étkező bútorban minden egységes és átfogó tervezés alapján készült.