Háromrészes tálalószekrény hajlított üveges szekrényekkel. Az italtartó polcok a nyitott szekrényben vannak. Pótlap nélkül nagyobbítható étkezőasztal.

Az étkező bútor a fotón látható hagyományos összeállításban a mindennapok étkezőjének megszokott berendezése. Az alacsony és felső résszel rendelkező tálalószekrények és az étkezőasztal az étkezőszékekkel szintén szokásos összeállítás. Az már nem mindennapi, hogy az étkező berendezés három egymás mellett álló tálalószekrénnyel rendelkezik. A két szélső szekrény felső része üveges ajtós, a középső tálalószekrény felsőrészét nyitott polcok alkotják.

 Az étkező bútorok tervezésénél ha van elég helyünk, több tálalószekrényben is gondolkodhatunk. A több szekrény nem csak a több edény, több pohár és étkészlet elhelyezését szolgálja, hanem az étkező berendezés ebédlő jellegét is erősíti.

A tálalószekrény üvegajtós felső részei vitrin jellegűek, ugyanakkor láthatólag bárszekrényként is használatosak. Érdekes, hogy, fiókok nem csupán az alsó részben, hanem a felső üveges szekrényben is vannak, ami inkább egy szekreter, mint az étkező bútor jellemzője.

 Középső tálaló felsőrésze nyitott polcokból áll, ahol a polcosztás az italos üvegek elhelyezésére alkalmas. Ez az étkező berendezés nyitott bár része. A polcok alatti szekrénytetőn lévő szabad terület szolgálja a tálalást, mellette kétoldalt a felső fiókok vannak.A hármas elrendezésű összeállítás a szimmetrikusan felépített étkező bútorok jellemző példája.

Étkező bútor asztal nélkül nehezen elképzelhető. A képen olyan nagyobbítható étkezőasztal áll az étkező berendezés középpontjában, amely különálló betétlemez behelyezése nélkül nagyobbítható, hatszemélyesről nyolcszemélyesre. Ez a különleges szerkezet Gerland fejlesztés, ami a nagyobbítható asztalok új generációját jelent az étkező bútorok körében.