Étkező garnitúra kis méretű étkazőben. Kevés hely maradt az nagyobbítható étkezőasztalnak, ezért alaphelyzetben a vitrinnek van tolva, ilyenkor öt személyes.

A fotón sarok elrendezésű étkezőbútort láthatunk tálalószekrénnyel, vitrinszekrénnyel, étkezőasztallal és étkező székekkel.
Az üveges szekrények a sok szép pohárral és étkészlettel elegáns hangulatot kölcsönöznek az étkezőbútornak.

Ez az étkező összeállítás két szekrényt is tartalmaz, mégis látszik, hogy nincs bőven hely az étkező garnitúra számára. Ezt mutatja, hogy az étkezőasztal a vitrinszekrényre támaszkodik. Annak alsó részéhez csak akkor lehet hozzáférni, ha elhúzzuk előle az asztalt, ami azt is jelenti, hogy az asztal összecsukott állapotában csak öt férőhelyes.

 Az étkező bútorok tervezésénél ez a megoldás nem ismeretlen, ha a rendelkezésre álló hely szűkös. Más szempontok érvényesülnek, amikor a megnagyobbított asztalt kijjebb húzzák a közlekedési térbe. Ilyenkor az étkező bútorban kialakítható férőhelyek száma a fontos, és nem a kényelmes közlekedés.

Az étkező berendezés tálalószekrénye három részes kredenc. A tálalószekrény alsó része a hagyományos tálalószekrény összeállítást mutatja: alul nyílóajtós, polcos szerények felett fiókok, az evőeszközök és egyéb tálaló eszközök számára. A felső rész különleges kialakítást mutat az étkező bútorok között. A középső felső szekrényrész nyílóajtós, üveges, alul nyitott tálaló hellyel, a két szélső íves üveges sarokszekrény szimmetrikusan visszaível a falhoz. Tulajdonképpen ez az étkező bútor is részben vitrin.

Az étkező bútorok összeállítása gyakran tartalmaz vitrines tálalószekrényt vagy éppen díszítő elemként vitrinszekrényt is. A poharaknak, étkészletne  jó helyük van az üveges szekrényajtók mögött, s ezek egyben az étkező bútor díszei is.  A vitrinszekrénynek alsó része az asztal elmozdítása után válik hozzáférhetővé, így ide a ritkábban használt edények kerülnek.

Az étkező összeállítás két darabja közötti sarokban a hatodik étkezőszék kapott helyet.