Sarok étkezőbútor

Az étkezőt a konyhától konyhapult választja el, ami így az étkező átadópultja is. A tálalószekrénysor végén belsőíves üveges sarokszekrény ívesíti a sarkot.

gáns étkező garnitúrát láthatunk az elegáns konyha mellett. Az étkező bútor színe, anyaga és kivitele megegyezik a mellette lévő prémium konyhabútor minőségével. Az étkező egyik oldalát a tálalószekrények a másikat a falburkolat kivitelű térelválasztó konyhapult alkotja.

Attól, hogy a tálalószekrények alacsony, csupán pultmagasságúak lettek, az étkező tágas maradt. Ugyanakkor kényelmes tálalási lehetőséget nyújt a tálalószekrény hosszú tetőlapja. Az étkező bútor szekrényei bőven tartalmaznak polcokat és fiókokat, így elegendő tároló helyet biztosítanak az edényeknek, tányéroknak és evőeszközöknek.

Az étkező berendezés szekrényeinek mélysége a hely adottságaihoz igazodva még elég nagy az edények elhelyezésére. Esztétikus befejezést ad az étkező bútornak a sort lezáró íves fiókos szekrény, melynek oldalát keretes oldalburkolat díszíti. Az étkező bútor ablak felőli végét egy belső íves sarokszekrény alkotja.

Az étkező berendezés az ablak melletti sarokban belsőíves sarokszekrényben végződik, mely a sarkot kellemes ívvé alakítja, egyben a tálalószekrényeket befordítja az ablakhoz. A sarok tálaló tetőlapja alatt nyílóajtós, polcos belsőíves szekrény áll, helyet adva edény vagy étkészlet tárolásához. Az tálalószekrény tetőlap feletti része nem csak üveges ajtós, de még a szekrényoldalak is üvegesek, melyek egy elegáns sarok bárszekrénybe engednek bepillantani. A tervező ezzel megoldotta a pohárszék elhelyezésének kérdését is.

Az étkező bal oldalán a sarokíves üveges konyhaszekrény, jobb oldalán az étkező bútornak pohárszékként szolgáló üveges sarokvitrin ad befejezést az étkező berendezésének.

Az étkező bútorok gyakran készülnek nagyobbítható étkezőasztalokkal, melyek közös ismérve, hogy a nagyobbításhoz pótlapokat kell valahol a lakásban tárolni. A nagyobbításhoz ezeket a pótlapokat kell elővenni, és a széthúzott asztalba helyezni. A Gerland Bútorstúdió által fejlesztett étkezőasztalok pótlapok nélkül oldják meg a nagyobbítás feladatát. Ez pedig úgy történik, hogy az asztal egyik és másik felét egymástól függetlenül is lehet hosszabbítani.

Ahol Gerland által készített étkező berendezés található, ott az étkezőasztal is speciális Gerland konstrukció. Ezek az asztalok különböző méretben, ovális vagy kör alakban is készülnek pótlapok igénye nélkül. A Gerland Bútorstúdió étkező bútorai és a Balaton Bútorgyár étkezőszékei nagyszerűen illenek ebbe az elegáns étkezőbe. Így lehet az étkező berendezése a lakás egyik büszkesége.