Tálalóbútor üveges vitrinszekrénnyel. A tömörfa frontú bútorok mellett áll az ugyancsak tömörfa szerkezetű pőtlap nélkül nagyobbítható étkezőasztal.

Étkezőgarnitúra a panoráma ablak mellett. Színe alma, a leggyakoribb Gerland étkezőbútor szín. Kivitele a nappali bútorokéval megegyező. Az étkező egyik oldalát a térelválasztó tálalószekrények alkotják. Tőmondatokban ezekkel lehetne röviden jellemezni a fotón látható étkezőt.

Az alacsony térelválasztó tálalószekrények pultmagassága nem zavarja az átlátást a panoráma ablak felé. A tálalószekrény munkapult magasságú tetőlapja megfelelő tálalási lehetőséget nyújt.

Az étkező bútor az ablak mellett üveges szekrényben végződik, mely a tálalószekrényeket kapcsolja az ablakhoz. Az üveges tálalószekrény tetőlapja alatt fiókos szekrény áll, helyet adva edény vagy étkészlet tárolásához. A szekrény tetőlap feletti része  üvegajtós, és a szekrény oldalai is üvegesek, melyek így egy elegáns vitrinszekrényt képeznek.

Az étkező bútorokhoz tartozó étkezőasztalok gyakran nagyobbítható kivitelűek, melyek ismertetőjele, hogy ezekhez pótlapokat kell valahol a lakásban elhelyezni. A nagyobbításhoz ezeket a pótlapokat kell előhozni, és a széthúzott asztalba behelyezni.

A Gerland Bútorstúdió étkezőasztalaihoz nem szükségesek pótlapok az asztalok nagyobbításához, pótlapok nélkül is megoldják a nagyobbítás feladatát. Ez úgy történik, hogy az asztal egyik illetve másik felét egymástól függetlenül lehet hosszabbítani. Ahol Gerland által készített étkező bútort találunk, ott az étkezőasztal is Gerland konstrukció.

Ezek az asztalok különböző méretben, akár ovális vagy kör alakban is készülhetnek, pótlapok igénye nélkül. A Gerland Bútorstúdió étkező bútorai a Balaton Bútorgyár étkezőszékeivel együtt hangulatos étkezőt alkotnak.