Két részes tálalószekrény

A tálalószekrény szimmetrikus háromrészes üveges felső szekrénnyel és hagyományos alsószekrénnyel készült. Az íves étkezőasztal pótlapok nélkül nagyobbítható.

Az étkező berendezés a nappali bútorral megegyező kivitelben készül, amennyiben a nappalival egy térben foglal helyet. Az étkező ilyenkor a nappali egy részét képezi, és csak kevés étkező bútornak jut hely az étkezés kiszolgálására.

A háromrészes étkező bútor a nappalit is díszíti. A hagyományos tálalószekrény felépítését követi, hogy az alsó nyílóajtós, polcos szekrények fölött fiókok helyezkednek el az evőeszközök részére. A széleken íves szekrények fordulnak vissza a fal felé. Ezt a íves vonalat követi a felettük lévő tetőlap is. Az étkező bútor szabadon lévő jobboldalát egy íves sarokzáró polc fejezi be, míg a baloldal a falnak támaszkodik, sarokszekrény jelleget adva az étkező berendezésnek.

Ez az étkező bútor egy különleges tálalószekrény. A felsőrész négy elemből áll: középen egy szimmetrikus duplaíves üveges szekrény, mely alatt szabad hely maradt a tálalás előkészítéséhez. Jobbra és balra egy-egy íves üveges szekrény, és egy íves sarokzáró polc.

Az étkező berendezés központi szimmetriáját erősíti, hogy az ívek középre nyitnak, és a középső rész magasságban kiemelkedik a mellette lévőktől. A koszorúk ívelése is az étkező bútor magassági szimmetriáját hangsúlyozza.

Vitrinszekrény jelleget ad az étkező bútornak, hogy a felső rész üvegbetétes ajtókkal készült. Az étkező berendezés különlegességét fokozza az üveges ajtók üvegráolvasztásos díszítése. Az üvegráolvasztás megjelenése olyan, mintha kristályport szórtunk volna az üveg felületére. A Gerland étkező berendezéseinek használati értékét emeli, hogy az üvegráolvasztáson nem látszanak az ujjlenyomatok, nem karcolódik és nem bántják a takarító szerek.

Minden étkező berendezés egyik alapeleme az étkezőasztal. Akár kevés a hely az étkezőnek, akár van elég hely, a nagyobbítható étkezőasztal mindig praktikus. Az ovális asztalforma nem csak tetszetős, de az étkező bútor ülőhelyeinek kihasználását is növeli. A nagyobbításhoz különféle szerelvény megoldások alkalmazhatók, melyek általában a pót asztallapok behelyezését, illetve használaton kívül azok tárolását igénylik.

A Gerland Bútorstúdió étkező bútorai pótlapok nélkül oldják meg az asztalnagyobbítást, ovális étkezőasztalok esetében is. Ezek egyik illetve másik végükön egymástól függetlenül is nagyobbíthatóak. A Gerland Bútorstúdió a Balaton Bútorgyár hivatalos viszonteladója. Az étkezőszékek az étkező bútor többi részével megegyező színben, és tetszőleges szövetbevonattal készülnek.