Az étkezőgarnitúra kiszolgáló bútorai a konyha szomszédos szekrényei, tálalópultja a konyhapult. Az étkező bútocsillára a konyha világítását is szolgálja.

Étkezőbútor konyhában való elhelyezése csak nagy konyha esetében valósítható meg úgy, hogy a tér nyitott, átlátható maradjon. Ilyenkor az étkezőbútort a konyhabútorral együtt tervezik, annak részét képezve.

Az étkező garnitúra a konyha középpontjába került, ide lett beállítva az étkezőasztal az étkezőszékekkel együtt. Az étkezőbútort körbeveszi a beépített konyha. Az edénytárolási és tálalási feladatok ellátását itt a számos konyhabútor látja el, mely tekintélyes pultfelülettel rendelkezik az étkező berendezés funkciójához.

Az étkezőasztal közepe felett a mennyezetre szerelt bútorcsillár emlékeztet rá, hogy alatta egy étkezőasztal áll, és a csillár a Gerland Bútorstúdió különleges bútordarabja.

Ebbe a helyiségbe nyílik a bejárati ajtó, ezért itt biztosítani kellett az előszoba bútor és az étkezőbútor közötti térelválasztást. Tükrös előszobafal és térbe fordított akasztós ruhafogas alkotja az L alakú előszobaszekrényt.

Az étkezőbútor és az előszobabútor külön választását  az előszobához tartozó térelválasztó ruhafogas oldja meg. Ez a megoldás egyben a konyhát is lehatárolja a bejárati ajtótól.

Az étkezőbútor funkcióhoz nem elegendőek a konyha pult alatti szekrényei, üveges tálalószekrény is szükséges a poharak elhelyezésére, erre csak a sarkokban van lehetőség. Az üvegajtós étkezőbútor feladatát a belső íves üvegajtós sarokszekrény teljesíti. Felső párkányába épített spotlámpák felhívják a figyelmet a fali étkezőbútorban található üveg tárgyakra.