Étkező bútor és reggeliző-pult
Étkező bútor és reggeliző-pult

Az étkező a konyha mellé került, pultja az étkező tálalója lett. Az étkezőasztal széthúzható vasalattal működik, így tetőlapja két darabból készült.

A cseresznye színű  étkezőgarnitúrát térelválasztó pult választja el a mögötte látszó konyhablokk elemeitől, melyek itt étkező bútorként is szolgálnak.

A térelválasztó reggeliző pult magassága lehetővé teszi, hogy az étkező bútor tálalópultjaként is szolgáljon. A tálaló szekrényeit itt a konyhabútor elemei képezik, melyek elegendő tároló helyet biztosítanak az edényeknek. Az étkezőgarnitúrához jól illik a  térelválasztó étkező felőli kazettás falburkolata.

Az étkező berendezés az ablak melletti tálalópulttal kezdődik, mely a konyhabútor részét is képező fali tálalószekrényeket kapcsolja az étkezőhöz. Az étkező tálalójának feladatát a konyha falára szerelt üveges faliszekrények látják el.

A Gerland Bútorstúdió nagyobbítható étkezőasztala és a Balaton Bútorgyáraz asztallal együtt felületkezelt  étkezőszéke alkotják ezt a barátságos étkezőt.

Az étkező garnitúrák rendszerint nagyobbítható étkezőasztalokkal készülnek, melyek gyakori ismertetőjele, hogy a nagyobbításhoz pótlapokat kell elővenni, és a széthúzott asztalba behelyezni. A fotón ilyen széthúzható asztalvasalattal ellátott étkezőasztal látható.