A falmélyedésbe épített tálalószekrény jó helykihasználású. Alsó és felső része között szabad terület. Az ovális étkezőasztal pótlap nélkül nagyobbítható.

Étkező bútort falmélyedésbe építeni különleges módszer, de ideális a helykihasználás szempontjából. A fotón egy kétrészes tálalószekrényt látunk, mely valósággal belesimul a a fal síkjába. Az étkező berendezésének ez a darabja így nem is foglal helyet a helyiségből.

Az étkező berendezés tálalószekrényét hagyományos tálalópult és egy üveges fali tálaló alkotja, amelyek nincsenek összekötve. Ezt a falmélyedésbe épített étkezőbútort két oldalról és hátulról a fal határolja, így nincs szükség összekötő oldalakra. A falra függetlenül felszerelt faliszekrény az üveges tálalószekrény felsőrésze. Az alsó tálaló tetőlapját körben falvédő sáv határolja, a leverődés és elpiszkolódás megelőzésére. Így nyújthat a falmélyedés is helyet egy teljes értékű étkezőbútor részére.

, melyek általános tulajdonsága, hogy ezek nagyobbításAz étkezőbútorokhoz leggyakrabban nagyobbítható étkezőasztal tartozikához pótlapok szükségesek, melyeket valahol a lakásban kell tartani. A hosszabbításhoz ezeket a pótlapokat kell elővenni, és a széthúzott asztalba behelyezni. A Gerland Bútorstúdió által tervezett étkezőbútorok asztalai pótlapok nélkül is elvégzik a nagyobbítás feladatát. Ez úgy történik, hogy az asztal egyik illetve másik fele egymástól függetlenül is hosszabbítható, ovális asztalok esetében is. Ahol Gerland által gyártott nagyobbítható étkezőbútort használhak, ott az étkezőasztal speciális Gerland konstrukció. Ezek az asztalok különböző méretben gyárthatók anélkül, hogy a nagyobbításhoz pótlapokra lenne szükség.

A Gerland étkezőbútor és a Balaton Bútorgyár étkezőszékei jól illenek egymáshoz bármely étkezőben. Ez is növeli az esélyét annak, hogy az étkező berendezése is hangulatos része lesz a lakásnak.