Étkezőbútor, tálalószekrény

Az elegáns étkező berendezés minden eleme,  tálalószekrény, étkező asztal, étkező székek, vitrin, minden megtalálható a fotón. Az étkező leggyakrabban alkalmazott szekrényéből kétféle is látható, egy alacsony tálaló és egy felső szekrénnyel is rendelkező kredenc. Az étkezőt, hangulatát illetően, nevezhetjük ebédlőnek is.

Ez az étkező bútor több funkciós. Az asztal kivitelén látszik, hogy nem csak étkezésre használható, kártyaasztalnak is megfelel. Külön érdekessége az ovális lábazat, ami egylábú asztaloknál ritkaság. Az étkészlet porcelán és üveg darabjai a vitrinszekrényben jól láthatóan díszítik a teret, és elegáns megjelenést nyújtanak az étkező bútornak. A nagyobbik tálalószekrény üveges szekrényei szintén erősítik az étkező berendezés ebédlő jellegét.

Az étkező összeállítás alsó szekrényeinek tervezése a megszokott összeállításban történt. A tömörfa ajtók fölé fiókok kerültek, ami a tálalószekrényekre jellemző kivitel. A megszokottól eltérő viszont az étkező bútor két végén lévő íves szekrény.

A régi kredenceket nem gyártották íves végződéssel, ez csak a Gerland étkező bútorok jellemzője. A tömörfa szekrénylábakon lévő oszlopfők ugyancsak Gerland motívumok, elegáns formát adva az étkező bútorok frontjának.

Az étkező bútor tömörfa felső része is egyedi megoldású. Az íves szekrények a Gerland bútorok gyakori tartozékai, a szekrények közötti nyitott polcok viszont a régi üveges tálalószekrényeken is megtalálhatók.

A nyitott polcok kis fa korlátjai a múlt század elején készült étkező bútorokon voltak láthatóak, 1982-ben pedig újra életre keltek, mint a Gerland étkező berendezések díszítő elemei.

A párkány alakja követi az étkező bútor íves vonalvezetését, az egész bútornak jellegzetes megjelenést adva.