A tálalószekrény klasszikusan modern. Hajlított üveges felső szekrényei csúcstechnolóiával készült üvegráolvasztásos díszítésűek, középen viszont fa a korlát.

Az étkező berendezés bútorai körül nem hiányozhat a tálalószekrény, amit nagymamánk korában még kredencnek neveztek. Ha tehát színvonalas étkezőbútort szeretnénk, akkor ennek megfelelő tálalószekrényről is kell gondoskodnunk.

Az étkező bútor alsó részében az ajtók felett felett fiókok sorakoznak, ami jellegzetes  tálalószekrény konstrukció. A Gerland étkező bútorokra jellemzően a két szélső szekrény íves fronttal készült.. A szekrényoszlopokon lévő oszlopdíszek szintén Gerland motívumok, melyek a szcessziós stílust erősítik az tálalószekrény frontján.

Az étkező bútor felső részén az íves üveges szekrények a Gerland bútorokra jellemző üvegráolvasztásos díszítésűek. Az üveges szekrények közötti nyitott polc régi tálalószekrényeken is megtalálható volt. A nyitott polcok kis esztergált fa korlátja a múlt század elején készült étkező berendezéseire voltak jellemzőek, de 1982 óta pedig újra életre keltek, mint a Gerland étkező bútorok rusztikus díszítő elemei.

Az étkező berendezések általában nagyobbítható étkezőasztalokkal rendelkeznek, melyek közös ismertetőjele, hogy ezekhez pótlapokat kell valahol a lakásban tárolni.A Gerland Bútorstúdió étkezőasztalai pótlapok nélkül is nagyobbíthatóak. Ez úgy történik, hogy az asztal egyik vagy másik fele egymástól függetlenül is növelhető. Ahol az étkezőbútor a Gerland Bútorstúdió gyártmánya, ott az étkezőasztal is egyedi Gerland termék. Különböző méretben, akár ovális vagy kör alakban is készülhetnek, pótlapok igénye nélkül. A Gerland Bútorstúdió az étkező bútorait és a Balaton Bútorgyár étkezőszékeit együtt felületkezeli az azonos szín biztosítása érdekében.