Az íves fali vitrinszekrényt kanapá feletti könyvespolcok kötik össze az íves üveges könyvszekrényekkel. Különleges darab a mennyezeti bútorcsillár.

Ezt a nappali bútort a Gerland készítette! A szobába lépve ez az első gondolata annak, aki már látott Gerland bútort. A kanapé feletti áthidalás már magában sem megszokott megoldás. A falra szerelt üveges szekrények nem támaszkodnak az alsó bútorokra, így ez nem is igazi áthidalás.

A íves üveges vitrinszekrényeket könyvespolcok kötik össze. A középső üveges szekrény szimmetrikus íves szekrény, ezzel is jelezve, hogy ez a nappali beépítés középpontja. Az alsó fiókos szekrény is íves kivitelű, fokozva a szecessziós hatást.

Ennek a nappali bútornak a párkánykialakítása is szecessziós motívumokat idéz hullámvonalas formájával. A középső szekrény párkányában megjelenik a jellegzetes Gerland fatojás dísz is.

A nappali berendezéséhez hozzátartozik a mennyezetre szerelt bútorcsillár, ami szintén Gerland munka. A fa csillárnak ez a speciális formáját szecessziósnak is nevezhetnénk, de a szecesszió korában még nemléteztek halogén vagy LED lámpák, amikkel a csillár gazdagon felszerelt.

A nappali bútornak készült csillárban állítható spotlámpák helyezkednek el, melyek fénye a dohányzó asztal fölött tetszőlegesen irányítható.