Az íves sarok könyvespolc két oldalán üveges könyvszekrények építik be a sarkot. Az üveges könyvszekrény ajtóit üvegráolvasztásos eljárással díszítették.

A nappali bútor szerves része az üveges szekrény, a könyvespolc, mely a lakás dísze is egyben, hiszen digitalizálódó világunkban még mindig fontosak a könyvek, albumok, verses kötetek. Nem kell hát a „minimál divatot” követve lecsupaszítani otthonunkat.

A nappali bútor a kultúrember számára nem csak az ülőgarnitúra, a HI-FI szekrény és a bárszekrény. A nappali bútorok alapelemei a könyvszekrények és a könyvespolcok is, hiszen aki szereti a könyveket, szívesen veszi magát körül velük.

A könyvszekrények és polcok segítik a nappali bútorok jobb helykihasználását, mert a sarokban elfordulva kihasználhatjuk velük a szabad falfelületet. Az üveges könyvszekrény csökkenti a könyvek porosodását, a nyitott sarok könyvespolc könnyen elérhetővé teszi kedvenc darabjainkat, Egy ilyen elrendezés jól kialakítható egy sarokba épített nappali bútor részeként.

A nappali bútor beépítés a bal oldalán egy falkiugrásnak fekszik, melynek mélysége nagyobb, mint a baloldali könyvszekrény. A mélységi különbséget a tervező egy íves szekrény beállításával oldotta meg, melynek bal oldalai mélysége nagyobb, így egységes látványt nyújt. Ez az íves könyvszekrény így, a hajlított üveges ajtajával, tipikus íves nappali bútor a Gerland Bútorstúdió munkáiból.

A képen látható üveges szekrény üvegráolvasztásos díszítésű ajtaja ugyancsak a Gerland nappali bútorainak stílusát idézi. Az üvegráolvasztás nem gátolja az átlátást, csak mérsékli. Az üveges nappali bútorok ajtói így betöltik rendeltetésüket, amennyiben védenek a porosodástól, az üvegdíszítés finom mintája pedig a Gerland stílusú nappali bútor valódi ékszere.