Az üveges könyvszekrény között belső íves sarok könyvespolc változtatja körívvé a falsarkot.. A bútorok mélységi és magassági különbsége érdekes hatású.

A nappali bútorok esetében a sarkok kihasználása mindig nehéz feladat, főleg ha sarok nem derékszögben épült. Ez a helyzet látható ennél a nappali bútor beépítésnél is. A tervező ezt úgy oldotta meg, hogy a nappali bútor sarkába belsőíves nyitott sarok könyvespolc került, melynek szerkezete a sarok szögének megfelelően lett kialakítva.

n-076

A sarok könyvespolc kisebb mélységű, mint a mellette lévő üveges könyvszekrény, csak úgy, mint a nappali bútor jobb oldalon lévő saroklezáró íves üveges könyvszekrény, ami a mélységi különbséget hidalja át. Így a nappali bútornak mozgalmasabb elölnézete lett. A könyves állvány kisebb mélységét az is indokolja, hogy a könyvek elhelyezése nem igényel mélyebb könyvespolcokat.

A nappali bútor jobb oldalán álló íves könyvszekrény is ezt az érzést erősíti , mely az üveges könyvszekrény mellé tervezve, összeköti azt az eltérő mélységű könyves állvánnyal. Ez a teljes sarkot betöltő nappali bútor a bal oldalon is könyvszekrényben folytatódik, melynek mélysége a sarok könyves állvány mélységénél ugyancsak nagyobb.

A tagoltságot, sarokbeépítés mozgalmassá tételét, a sarok könyves szekrény egyes elemeinek eltérő mélységi és magassági kialakításával érjük el.A tagoltság adott lehetőséget a tervezőnek, hogy a nappali bútor mozgalmas párkánykialakítást kapjon.

A Gerland által tervezett nappali bútoroknak jellegzetes párkánydíszítési módja a párkány feletti koszorú. A koszorúk is rendelkeznek jellegzetes dísszel, a fatojással. A fatojás a párkány koszorújába ültetve a Gerland nappali bútorok igazi jelképe lett az évtizedek során.