Vitrinszekrény íves hajlított üveges szekrényekkel , lépcsőzetes mélységgel és magassággal. Alsó íves szekrényei fiókos és polcos tálalószekrények.

A nappali szoba jobb helyhasznosítása érdekében a vitrinszekrény és a tálalószekrény gyakran egybeépül, így lehet nappali bútor vagy étkező bútor egyaránt.

A képen látható tálaló szekrény egy falmélyedést kihasználva, szinte belesimul a nappali szoba terébe, mintha egy beépített nappali bútor lenne. Erősíti ezt az érzést, hogy a felső vitrinszekrény mélysége kisebb, mint az alsó fiókos és polcos tálalószekrény mélysége.

Az alsó és a felső szekrény egyaránt három részből áll. A szélső íves vitrinszekrények a középső szekrény mélységét oldal irányban tovább csökkentik íves frontkialakításuknak köszönhetően. A felső három részes vitrinszekrény két oldalszekrénye hajlított üveges ajtókkal, az alsó tálalószekrény hajlított tele ajtókkal készült. Az üveges ajtók mindegyike üvegráolvasztásos díszítésű. A felső középső szekrény és az alsó középső tálalószekrény mélyebb az oldalszekrényeknél, ami a nappali bútoroknál gyakran megjelenik. Az általuk képzett szekrényoszlop magasabb is náluk, ettől ilyen mozgalmas megjelenésű ez a nappali bútor.

A nappali bútoroknál a szekrények különböző mélysége és különböző magassága mozgalmas, tagolt párkány kialakítást tesz lehetővé. A szimmetrikus kialakítású nappali bútor kijelöli a beépítés centrumát, ami szinte vonzza a tekintetet és tekintélyt sugároz.