A könyvespolc összeállításnak a magasabb és nagyobb mélységű festett üveges könyvszekrény a középpontja. Alul fiókos szekrények és sarokpolcok.

A könyvespolc összeállításnak a magasabb és nagyobb mélységű festett üveges könyvszekrény a középpontja. Alul fiókos szekrények, felül könyvszekrény és sarokpolcok.

A nappali bútor jellemző darabja a szekrénysor, benne többféle üveges könyvszekrény és könyvespolc váltakozik. A különböző magasságú és mélységű könyvszekrények jelentős hatással vannak a nappali bútorok megjelenésére.

A nappali bútor két falnyílás közé helyezve akkor mutat jól, ha látszó oldalai kis mélységűek, keskenyek. Egy ilyen jellegzetes nappali bútor látható a képen, ahol a középső könyvszekrény mellett két kisebb mélységű könyvespolc áll, amelyek íves sarokpolc lezárásúak. Ez az összeállítás falra simuló megjelenést kölcsönöz a  bútornak, így a nappali szekrénysor nem elfoglalja a teret, hanem megjelenik benne, és ez hatalmas különbség a nappali bútort szemlélők számára.

 A nappali bútor párkányait is mozgalmassá teszik a szekrények különböző méretei. A középső könyvszekrény mélyebb és magasabb, mint a kétoldalt mellette lévő, amit a párkány ki is hangsúlyoz. A háromrészes nappali szekrénysor oldalait sarokzáró íves polc teszi hangulatosabbá, és mint könyvespolcok használhatók.

 A felső három könyvszekrény vonalát az alsó két fiókos szekrény a középső nyílóajtós szekrény együtt követi. Az alsó fiókos szekrények tetőlapja íves formában követi a mélységi különbségeket. Ez íves hatást kölcsönöz az egyébként szögletes nappali bútor alakjának.

A nappali szekrénysor közepén lévő üveges könyvszekrény üvegfestése a Gerland Bútorstúdió különleges üvegráolvasztásos technikájával készült. Az üvegráolvasztás kitűnő használati tulajdonságai mellett elegáns megjelenést ad a nappali bútornak. Nem látszanak rajta az ujjnyomok, nem sérülékeny és épp csak olyan kis mértékben takarja az üveges könyvszekrény könyveit, mint egy finom csipketerítő az asztalt. Sokféle motívumban készül, akár minden  bútor mutathat más mintájú üvegfestést.

A tömörfa frontú nappali szekrénysor díszlábain lévő rátétek újkori oszlopfőként díszítik a  bútor frontját.