Nappali bútor íves, festett üveges könyvszekrénnyel, könyvespolccal. Belsőíves sarokszekrény parafa betétes ajtókkal, sarok könyves polcokkal.

A nappali bútorok tervezésénél a sarokszekrény kérdését a Gerland általában íves sarokszekrénnyel oldja meg.. Ezek az íves sarokszekrények, esztétikusak és a feladatnak jól megfelelnek. A képen látható fali szekrény egy festett üveges aszimmetrikus szekrény, amely itt a sarokszekrény feladatát látja el.

 

A sarokszekrény nem minden esetben támaszkodik közvetlenül a sarokra. Az aszimmetrikus íves szekrény mindkét oldalán  egy-egy sarokpolc látható. Szinte lebeg a nappali bútor, így légiesen tölti be a sarkot.

A sarok jelleget erősíti, hogy a sarokszekrény belső, sarok felőli oldala magasabb, és a tetejét díszítő koszorú is a fal felé emelkedik. Az íves üvegajtók a ráolvasztásos üvegfestéséből is látszik, hogy ez egy Gerland nappali bútor.

A nappali bútor beépítés alsó szekrényei egy klasszikus Gerland sarokbeépítési módot mutatnak, ahol a  sarok az ívek hullámzó vonalai mögött tűnik el. Ez a belső íves sarokszekrénynek köszönhető, mely a sarkot ívesre szelídíti.

A szekrényajtók parafa betétei az íves vonalú sarokbeépítést még hangulatosabbá teszik..