üvegajtós sarokszekrény

Belsőíves üveges sarokszekrény sarokvitrin funkcoóval, távolkeleti dísztárgyakhoz illő polcokkal. A belsőíves sarokszekrény a fal sarkát körívesre alakítja.

Az üvegajtós sarokszekrény a nappali bútorcsalád  különleges darabja. Különböző kivitelben készítik, és általában nem tartoznak a nappali bútorok legszebbjei közé. Nagy helyet foglalnak, és a sarkot levágva megbontják a szekrények harmonikus egységét.

A speciális belsőíves sarokszekrény, melyet a Gerland fejlesztett ki, igazodik a Gerland bútorok ívelt formáihoz, belső ívével befordulva, törés nélkül építi be a nappali szoba sarkát. Természetesen az íves szekrény nem csak a nappali bútor szekrénysorában helyezkedhet el, önállóan is betöltheti a sarkot.

A képen látható nappali bútor önállóan elhelyezett belsőíves sarokszekrény. Funkciója részben sarokvitrin, részben szabad sarokpolc, amely felületet biztosít számos kisebb dísztárgy részére. A fazettázott íves üveges ajtók a szekrénybelsőben elhelyezett tárgyak jobb láthatóságát biztosítják.

A sarokszekrények ajtói zongorapántokkal szereltek. A sarokszekrény fölött és alatt nyitott sarokpolcok vannak, melyek kiállító helyek a dísztárgyak számára, és a nappali bútor megjelenését is könnyebbé teszik.

Bár a Gerland nappali bútorok jellemzője az ívelt és íves formavilág, a képen lévő sarokpolcokon az ívek száma még így is meglepően sok. Ez a tervező szándékának megfelelően alakult így, mert ez a sarokszekrény sok, elsősorban távol keleti dísztárgy stílusos elhelyezésére szolgál. A nappali berendezés a kis méretű tárgyak részére kis méretű polcokat kínál az íves sarokszekrénynél. A különböző hosszúságú polcok különböző mélységűek is. A különleges kivitelű nappali bútor ettől lett változatos megjelenésű sarokszekrény.

Az üvegajtós sarokszekrény összeállítás különlegessége az íves sarokpolc tetőlapján is nyomon követhető. A hullámos élek a távol keleti dísztárgyak dús díszítéséhez igazítják a  bútor jellegét. A Gerland nappali bútorokra jellemző íves saroklezáró polcok itt sem hiányoznak. Az íves sarokszekrény két oldalán további helyeket képeznek a dísztárgyak számára.
A kihívás a tervező számára mindig inspiráló valami új létrehozásához. Itt hagyományos távol keleti díszek stílszerű elhelyezését kellett megoldani egy stílszerű nappali bútor sarok tervezésével. Hogy hogyan sikerült, azt mindenki maga döntse el.