A nappali polcrenszer és az alsó szekrények között a falfelület szabad, a polcok nem támaszkodnak szekrényekre. A sarkot íves sarokpolc alakítja körívesre.

Ez a nappali sarok összeállítás azt mutatja, hogy a háziak szeretik a tágas, lazán beépített tereket. Az alacsony szekrénysor a tömör szekrényfrontok felületét alacsony magasságával csökkenti, igazodva a parapet magasságához is. Két végén sarokpolcok vezetik vissza a nappali szekrénysor front síkját a falhoz.

A  nappali bútor alsó szekrényei üveges sarokszekrénnyel kapcsolódnak egymáshoz. A sarokszekrény HIFI szekrény kivitelű, és TV szekrényként is működik. Az alacsony szekrények közös tetőlappal rendelkeznek.

A nyitott könyvespolcok és a köztük lévő üveges fali szekrények mind a falra szereltek, nem támaszkodnak az alsó szekrények tetőlapjára. Ez a nappali bútor elrendezési megoldás gyakori a Gerland nappali bútorai között, mert a nappali sarokbeépítés alsó szekrényei és a falon lévő könyvespolcok közötti távolság könnyedebbé teszi a nappali sarokbeépítést.

A könyvespolcok mögött nincs hátfal, oldaluk sincs, a nappali fala látszik, ezért nem tűnik zsúfoltnak a teljes falat elfoglaló könyvespolc összeállítás.

A fali polcok közé két íves üveges könyvszekrény is beépítésre került. Ezek kötik össze a különbözű mélységű könyvespolcokat egymással, és elegáns díszei  a nappali sarokbeépítésnek. A fal sarkát háromszintes íves sarok könyvespolc szelídíti körívvé.

A polcok illetve fali íves szekrények lábai fölött tojásdíszeket láthatunk. Ezek a különleges díszek is bizonyítják, hogy Gerland nappali bútort látunk a fotón.

A nappali közepén elhelyezett dohányzóasztalt érdekes formája miatt póló asztalként  ismerik. A képen lévő dohányzóasztal tetőlapja gránit betétes.