Könyvszekrény

Nyitott könyves szekrénysor könyvespolcokkal. A könyvszekrények alatt fiókos szekrények, a széleken nyílóajtós szekrények. Párkányba épített világítás.

Ez a könyvszekrény  egyszerű vonalvezetésű, klasszikus nappali bútor, mégis látszik rajta, hogy nem nagyüzemben készült bútor. A könyvszekrény arányai, a kivitel módja, és a könyvek méreteit és darabszámát figyelembe vevő tervezés mutatja, hogy ez egyedi nappali bútor.

Aki ismeri a Gerland Bútorstúdió nappali bútorait, az már az ajtók díszítéséről ráismer kinek a gyártmánya ez a könyves szekrénysor. A szimmetria harmóniát kelt, így a nappali bútor két végén egy-egy polcos szekrény zárja le a középen elhelyezkedő  könyvszekrényeket.

A könyves szekrény enyhén legömbölyített élei és egyenes vonalvezetése hangsúlyozza az egyszerű eleganciát. A mértéktartást a jól megválasztott szín és a könyvszekrény megfelelő aránya sugározza.

A középső nyitott könyvszekrények mutatják, hogy ezekben a szekrényekben megkülönböztetett szerepe van a könyveknek, melyek itt nem csak a kultúrát, hanem a szoba díszítését is szolgálják. A nappali bútor ebben a formában annyira funkcionális, hogy dolgozó szobában is megállná a helyét.

A nappali szekrénysor egyedi jellegét a három könyves szekrény is mutatja, melyek tulajdonképpen nyitott szekrények. A polcok élei gömbölyítettek, alattuk tömörfa lécek adnak markáns, anyag gazdag megjelenést a nyitott könyvszekrénynek. A lécek a szekrény polcait is megtámasztják, ezért lehetett gond nélkül lexikonokkal telerakni a könyvespolcokat. A könyvszekrények felett a beépített párkány világítás ad barátságos hangulatot ennek a nappali beépítésnek.

A könyvszekrények alatt a fiókos szekrények közös tetőlappal rendelkeznek. A közös tetőlap is mutatja, hogy ezek a fiókos szekrények egyedi szekrények, a közös tetőlapjuk a szükséges méretre készült.

A Gerland nappali bútorai önbehúzós, fékezett, rejtett fiókmechanikás vasalattal készített fiókokkal kerülnek beépítésre. A fiókok funkciójuknak megfelelően a bútorok alsó részébe kerülnek, ezért még egy könyvszekrény is gyakran kaphat fiókos alsó szekrényt.