A fali vitrinszekrényeket íves sarok könyvespolc köti össze a TV szekrény felett. A nappali bútor sarokbeépítését.nyitott tömörfa könyvespolcok fejezik be.

Nappali bútorok esetében a TV szekrény gyakran kerül sarokra az ülőgarnitúra elhelyezkedésének megfelelően. A nappali berendezés sarokszekrényét két oldalról alacsonyabb magasságú polcos és fiókos szekrények fogják közre a falak mentén. Ezek tetőlapja szolgál a nappali bútor lerakó felületeként, az ablak alatt virágtartóként.

A TV szekrény felett íves sarokpolc köti össze a falra szerelt két üveges vitrinszekrényt, melyeket nyitott könyvespolcok öveznek. A könyvespolcok a Gerland bútorok jellegzetes tömörfa szerkezetei. A nappali berendezés széleit sarokzáró állványok és polcok szegélyezik.

A bab alakú dohányzó asztal  jellegzetes Gerland tömörfa nappali bútor. Két részből is állhat, egy nagyobb és egy kisebb asztalból, melyek egymás mellé tolva körformára egészítik ki egymást. A nagyobb dohányzó asztal gránit vagy üveg betétlappal is készül. Íves formájával jól illik a nappali berendezés többi bútor darabjához.

A két részes kivitel előnye, hogy nagyobb számú vendég esetén a két asztal egymástól külön is használható, s így a bútor összeállítás igény esetén két dohányzó asztallal rendelkezik. A nappali összeállítás tömörfa frontú és ugyancsak tömörfa a dohányzóasztalok szerkezete is. A gránit vagy üveg betétet fa szegély veszi körül, így az asztal körül lévők éppúgy fa felülettel érintkeznek, mint a nappali más bútor darabjainál.