A tömörfa anyagú nyított polcrendszer a kanapé fölé a falra lett felszerelve. Az alsó fiókos szekrények és a fali bárszekrény között szabad a falfelület.

A nappali bútor sarok beépítésen a Gerland Bútorstúdió berendezési megoldásai közül számos ötlet megtalálható. Ami rögtön szembetűnik, hogy a nappali berendezés alsó és felső elemei egymástól függetlenül kerültek beszerelésre. Az alsó szekrények körbe fogják az ülőgarnitúra kanapéját, míg a fali könyvespolcok áthidalást képeznek felette.

A sarok nappali alsó és felső része között szabad tér van, ami a nappali berendezésének könnyed jelleget ad, egyben tágas helyet biztosít a különböző dolgok lerakására.

Az ülőgarnitúra mellett íves sarokállvánnyal fordul át a bútor a másik oldalra, ahol a televízió egy fiókos TV szekrényen kapott helyet. A kanapé mélységét a baloldalára tervezett íves fiókos szekrény csökkenti le a szokásos mélységre.

A Gerland nappali berendezéseinek gyakori darabja valamelyik dohányzó asztal a számos minta közül. Esetünkben bab alakú dohányzó asztalt láthatunk, mely íves formája jól illik nappali berendezésének többi darabjához. Ezek az asztalok készülnek furnéros fa asztallappal, üvegbetétes lappal vagy gránit betéttel egyaránt.

 A falra szerelt polcrendszer csak tömörfa szerkezettel valósítható meg, ami jellegzetes Gerland nappali bútor konstrukció. A tömörfa szerkezet segítségével lettek a könyvespolcok a nappali berendezésének könnyed, elegáns darabjai, melyek még rendkívül jól terhelhetők is.

 A tömörfa polcrendszer azt is lehetővé teszi, hogy a falon lévő bútorok az alsó berendezési daraboktól független elrendezésben helyezkedhetnek el. A modernnek nevezett lakásokban látható vastag pengepolcok inkább csak dísztárgyak elhelyezésére alkalmasak, igazán nem terhelhetők.

A nappali berendezés a másik falon folytatódik tovább. A két falszakaszt egy belső íves sarok könyvespolc köti össze, így lett a nappali bútor kivitele sarokbeépítésű. Ezen a falszakaszon a nyitott tömörfa könyvespolc és a tömörfa frontú üveges szekrény egymáshoz épített formában jelenik meg, mozgalmasabbá téve a falra szerelt bútor-összeállítást.

A nappali berendezésében az üveges fali szekrények láthatóan a bárszekrény funkcióját is ellátják. Az egyes bútorelemeket egymáshoz viszonyítva eltolt helyzetben szerelték, növelve a nappali összeállítás mozgalmasságát.