Vitrinszekrény festett üvegajtókkal

A több funkciós vitrinszekrény felső részét a festett üveges szekrények képezik, alsó részében a fiókos, polcos szekrények tálaló funkciót kaptak.

Több funkciós vitrinszekrény is lehet a nappali bútorainak egyik központi eleme, mint a fotón is látható. A felső, üveges szekrények szolgálnak vitrinként és tálalóként, az alsó fiókos és nyílóajtós szekrények is több funkciósak. Lehetnek zárt könyves szekrények, vagy étkészletek, evőeszközök tároló helyei.

Az étkező bútor gyakran a nappali bútor részét is képezi mert .a legtöbb lakásban az étkező és a nappali egy térben van. A háromrészes, többfunkciós vitrinszekrény tömörfa frontjával tehát elegáns és kézenfekvő megoldás.

A képen látható, hogy a vitrinszekrény egyes darabjai nem csak magasságban különböznek egymástól. A középső szekrény a legnagyobb mélységű és magasságú, így hangsúlyosan a szimmetria középpontja. A párkánydísz ezt még ki is emeli.

A nappali bútor alsó és felső oldalszekrényeinek mélysége kisebb, íves formájuk a fal felé tovább csökkenti a mélységet. A több funkciós vitrinszekrény szecessziós tömörfa frontkialakítása teszi alkalmassá arra, hogy az eltérő stílusú és korú bútorok között a fő helyet foglalja el.

A vitrinszekrény üveges ajtóin üvegráolvasztásos díszítés látható. Ez az üvegdíszítési mód nem csak elegáns, de rendkívül praktikus is. Az ujjnyomok nem látszanak rajta, könnyen tisztítható, karc és vegyszer álló.