A hajlított üveges szekrényből sarokvitrin lett kialakítva. A vitrin sarokjellegét oldalirányú negyedköríves hajlított üveges szekrénye adja.

Sarokvitrin minden esetben jól mutat olyan sarkokban, ahol más nappali bútor már nehezen, vagy egyáltalán nem férne el. A sarokvitrin lényege, hogy kisebb mérete miatt kisebb az alapterülete, ezért minden olyan sarokban alkalmazható, ahol egy normál vitrin már nem.

A sarokvitrin úgy tölti ki a sarkot, hogy a falak által határolt terület felől minden oldalról hozzáférhető. Speciális kialakítású változata az íves sarokvitrin, amikor is a vitrinszekrény íves kialakítású ajtajába íves üveg kerül. A nappali bútoroknak ez a változata nappaliban vagy étkezőben egyaránt jól mutat.

Az íves sarokvitrin ritka nappali bútor, előállítása összetett folyamat, mely nagy szakértelmet kíván. Hosszított kialakítású aszimmetrikus oldalai magas fokú helykihasználást eredményeznek. A hajlított üveges ajtókkal szerelt hosszított íves nappali bútor formája eltér a hagyományos sarokvitrin formától. Az íves vitrin térbe nyúló alakja eltér a hétköznapi nappali bútoroktól, ugyanakkor magán hordozza a nappali bútorok jellemzőit. Ezt a hatást az íves nappali bútor falra visszaforduló formája eredményezi.

A nappali bútorok üveges szekrényeinek ajtó kialakítása egyedi bútor jellegű. A dupla íves forma lágyan íveli át a mélységi különbségekből adódó méretkülönbségeket. A legtöbb sarokvitrin üveges ajtaja nincs teljes keretbe foglalva, az ajtókeret középső darabja hiányzik. Ilyen esetben az üvegbetét szabad élei fazettázottak. Az íves üveges nappali bútorok esetében azonban más a helyzet.

Az íves nappali bútorok ajtókeretei 3D megmunkálást igényelnek. Az nappali bútorok üvegbetétjeinek hajlítása ugyancsak különleges feladat, amit speciális megoldások segítségével, magas hőfokon végeznek. Összességében íves sarokvitrint készíteni különleges feladat, pontos együttműködést igényel a gyártásban résztvevőktől. Az összehangolt szakmai munka eredménye az exkluzív megjelenésű és kiváló minőségű nappali bútor.