Nappali bútor harmónikaajtóval

Nappali sarokbeépítés íves sarokszekrényekkel. Üvegráolvasztásos üveges könyvszekrények a felső részben, fiókos szekrények az alsó részben, hang sugárzóval.

Jó ha a nappali bútorok beépítéséhez a nappaliban legalább egy sarok rendelkezésre áll , még jobb, ha kettő. A képen látható sarok beépítés a szoba bal sarkába készült. A sarokmegoldás itt sem a megszokott kivitel. A sarokban belsőíves sarokszekrények kötik össze a két szomszédos falszakaszt. Az alsó íves szekrény polcos, nyílóajtós, a felső szekrény hajlított üveges, fazettázott középső élekkel.

Ez a nappali bútor sarok a nappali vitrinszekrénye. Felette kapott helyet az egyik hangszóró, a baloldali fiókos szekrényrész alatt a mély hangsugárzó. A sarok nappali beépítés jobb oldalán, az íves üveges könyvszekrények között, üvegráolvasztásos, festett üveges könyves szekrény áll. Alul íves fiókos szekrény növeli a bútor mélységét és köti össze a sarokszekrényt a jobb oldali szekrénysorral. A szekrényfalat egy kis konzolpolc zárja le, rajta egy másik hangszóróval.

Szembetűnő, hogy a nappali sarok bútor és a mellette lévő harmonikaajtó azonos színű és azonos kivitelű. Ha két szomszédos szobát elválasztó ajtó nyitott állapotban akadályozza a kényelmes közlekedést és rátakar a szép nappali sarokbeépítésre, akkor a megoldás a fotón látható. A harmonikaajtó megfelezi a nyílóajtó szárnyait, így alig ér túl az elválasztó fal síkján. Nyitott állapotban szinte nincs is ott. Savmart üvegbetétjei átengedik a fényt, és zárt állapotban is látványosak. Az embernek olyan érzése támad, hogy a nappali sarokbútor a harmonika ajtóban folytatódik.

A kép jobb oldalán látható alacsony nappali bútorok legalább tíz évvel korábban készültek a sarok nappali bútornál. A Gerland Bútorstúdió nem csak hirdeti, hogy az általa gyártott bútorok akár évekkel később is kiegészíthetők, szükség szerint átalakíthatók. A gyakorlatban meg is valósítja ezt, mint a nappali sarokbeépítés is mutatja.

A nappali szekrénysor alsó szekrények magassága megegyezik a sarok nappali alsó szekrényeinek magasságával. Az ajtók és fiókok parafa betétesek, a tömörfa alkatrészek is azonos színűek. Költözés esetén a nappali bútorzatának le és felszerelése, szükség szerinti átalakítása, kiegészítése, természetes szolgáltatásunk. Ezt a kiváló minőségű tömörfa és lemez anyagok alkalmazása, a tömörfa alkatrészek gondos és pontos megmunkálása biztosítja. Megrendelőinknek a szecesszió harmóniáját, vidám életérzését a bútorokba beletervezve szállítjuk.