falnyílásburkolat üvegbetéttel

A térelválasztó falnyílás burkolat íves formát is felvehet, ha eltérünk a szögletes ajtóformáktól. A fotón az ívet ólomüveg betét tölti ki.

Az üveges falnyílás burkolat nem a modern kor találmánya. Ott ahol a kastélyok, nagypolgári lakások berendezése viszonylag épségben megmaradt, ma is megcsodálhatjuk a korabeli építészek, asztalos mesterek remekműveit.

A mai lakások tervezői előnyben részesítik a nagyobb tereket, és ha szükség is van elválasztó falakra, a falnyílásokra nem mindig kerül ajtó. A burkolat nélküli falnyílások viszont nem javítják a helyiségek megjelenését.

A nyílászárókkal összhangban lévő, de a bútorzatnak megfelelő kivitelű falnyílás burkolatok tervezése és beépítése a belsőépítészet feladata . Ha ez sikerül, a falnyílás burkolatokkal fel lehet öltöztetni a lakást.

A képen látható falnyílás burkolatot ólomüveg betét díszíti.

A falnyílás burkolatok nagyobb falnyílások esetén kiegészülhetnek a belső tereket részben elválasztó betétekkel. Ezek készülhetnek úgy, mint a beltéri ajtók nem nyíló darabjai, akár üvegbetétekkel is.

Az üveges térelválasztó falnyílás burkolat a fényt átereszti, de mégis segít a szomszédos lakóterek részleges lehatárolásában. Az ív világos színe hangsúlyozza, hogy ő a falnyílásburkolat térelválasztó része. Az üvegbetét ügyes kiválasztásával játékosabbá, színesebbé tehetjük a lakást.