Az üveges könyvszekrény között belső íves sarok könyvespolc változtatja körívvé a falsarkot.. A bútorok mélységi és magassági különbsége érdekes hatású.

Különleges hangulatú nappali bútorok összeválogatásával teremt harmonikus belső teret a képen látható nappali bútor összeállítás. Az előtérben érdekes formájú gránitbetétes dohányzó asztal látható. Mögötte a fal mellett egy szimmetrikus íves üveges bárszekrény, íves alsó szekrényekkel, ami gyakori a Gerland nappaliknál.

A nappali szoba minden bútordarabja hasonló karakterrel rendelkezik, mégis izgalmasan változatos formában teszik hangulatos élettérré a ház egyik legtöbbet használt helységét, a nappali szobát.

A nappali bútor alsó felében mindkét oldalon íves szekrények zárják le a középső nyitott szekrényt, közrefogva a nyitott könyvespolcot. A nyitott könyvespolc megbontja az alsó szekrények tömör ajtófelületét, a két íves szekrény pedig kissé visszafordul a falra. Ez a forma kellemes, kissé domború megjelenést kölcsönöz a nappali bútor alsó-szekrényeinek. A domború jelleg minden nappali bútornál előnyös hatású.

Ez a nappali bútor szimmetrikus íves ajtóival jellegzetes Gerland vitrinforma. Az üvegajtók középre íveltek, ami kiemeli az íves bárszekrény nappaliban elfoglalt központi jellegét. Az ajtók magassági megosztása lehetővé teszi az alsó és felső szekrényrész külön használatát. Az alsó-rész italtartó, a felső pohártartó funkciót lát el. Ez a nappali bútor megoldás bárszekrény és pohárszekrény is egyben.

A boltíves átjáró mellett egy TV állvány áll Hi-Fi szekrény funkcióval. A háttérben könyvszekrények állnak a sarokban. Közelebbről nézve látható a nyitott íves könyves állvány a két üveges könyvszekrény között. Körültekintve ez a sarok könyves szekrény aktív része a látványnak, és fontos tagja a nappali bútornak.