A nappali bútor térhatású hangrendszerhez készült. Az íves sarok könyvespolc, a könyvesállvány és a sarok bárszekrény hangfalak elhelyezését is szolgálják.

Ez a  nappali bútor összetolt állapotban akár kellemes hangulatú nappali szekrénysor is lehetne, akkor a vitrinszekrény a TV szekrény és a sarokszekrény szorosan egymás mellett állna, egybe lenne építve.

 A nappali bútort a  térhatású hangrendszerhez tartozó hangfalak több részre osztják. Az így kialakított hármas tagolású nappali bútor elrendezésben a TV szekrény bal oldalraa, a vitrinszekrény középre, míg a vitrines sarokszekrény a jobb oldalra került.

A nappali bútor ablak alatt futó részének magasságát az ablakkáva határozza meg, így az ablak alatti ólomüveg vitrinszekrény, és a mellette két oldalon található fiókos szekrény magassága ablakkáva alatti szintben lett kialakítva. Mindhárom kis szekrény, az alacsony magasság miatt, ideális virágtartó.

.  A nappali bútor sarok megjelenését a többféle mélységű és magasságú kialakítás könnyeddé teszi. A sarokszekrény fölött íves sarokpolc ad támaszt a nagy méretű hangfalnak.

Az ólomüveg vitrinszekrény kellemes hangulatát az ajtók színes ólomüveg betétje és az íves forma adja. 

A nappali bútor sarok ebben az esetben valójában egy sarok TV szekrény, amely egyben Hi-Fi szekrényfunkcióját is betölti. Ennek a megoldásnak számos előnye van. A sarok TV szekrény tetőlapja lefedi a teljes sarkot, így semmi nem tud a sarokba leesni, a TV mögötti hely pedig szabadon kihasználható.

A nappali bútor jó helykihasználásának kiváló példája  A TV fölötti sarokban többszintes sarokpolc. A hangfalakat ennél magasabbra és távolabbra nem is lehetett volna egymástól elhelyezni.

A sarok Hi-Fi szekrény hátfala mögött elég szabad tér adódik a különféle kábelek és csatlakozások elhelyezésére.  A körültekintő tervezés eredménye lett ez a jól kialakított, esztétikus és harmonikus Gerland nappali bútor.