uveges-modern-konyvszekreny-n-095

Üveges könyvszekrény tömörfa fronttal, hosszú üveges ajtókkal, tagolt mélységi és magassági méretekkel, alul zárt ajtós szekrényekkel, párkánnyal.

A könyvszekrény tömörfa fronttal nem csak dísze a nappali szobának, de egyik kultikus darabja is egyben. A könyvszekrények értékében a könyvek szeretete is benne van, talán ez is a hangsúlyosabb.

A könyvek elhelyezésére szolgáló nappali bútorok tervezésénél szempont, hogy a könyvek látványán legyen a hangsúly, és a szekrények stílusa ehhez szerényen igazodjon. A díszes kivitelű könyvszekrény a bútort helyezi előtérbe, és a könyvek inkább csak indokul szolgálnak a szekrény jelenlétére a nappali bútorai között.

A képen látható modern könyves szekrény tömörfa frontú, négy részből áll, melynek középső két eleme mélységben és magasságban nagyobb a szélsőknél. Ez nem csak a szimmetria kedvéért készült így. A nagyobb mélység és magasság a nagyobb méretű könyvek elhelyezésére is szolgál, és egyben mozgalmasabbá teszi a szekrényfal frontját.

A fotón együtt láthatunk egy antik és egy modern könyvszekrényt a nappali bútorai között. Látható, hogy jól megférnek egymással, mert mindkettő tömörfa anyagú, és a modern változat is tartalmaz párkányt és egy kis lábdíszt. Az üvegajtós szekrények alá polcos szekrények készültek kisebb tárgyak részére.

A szolidan díszített nappali bútort a jó arány és a színválasztás teszi igényessé. A könyvszekrény nagy méretű üveges ajtói mögött jól érvényesül a könyvek látványa.