A bárszekrény három íves üveges fali szekrényből áll sarokpolcokkal lezárva. A tálalószekrény íves tetőlapja bárpult is egyben, a szekrények vonalát követi.

A Gerland egyedi nappali bútorainak általános jellemzője, hogy az alsó és felső szekrények gyakran egymástól függetlenül kerülnek elhelyezésre a nappali berendezésében. Az alsó bútorok, könyves állványok a padozaton lévő helyeket használják ki, a felső szekrények, fali polcok a falakon helyezkednek el.

A fotón lévő egyedi nappali bútor a tálaló szekrény és a bárszekrény feladatát is ellátja. Az alsó fiókos, nyílóajtós szekrények egyaránt használhatók tálaló eszközök tárolására és italos üvegek elhelyezésére.

A nappali összeállítás két szélén lévő íves frontú szekrények karcsúbb megjelenést nyújtanak az egyébként méretes bútornak. A szekrény magassága a bárpult magasságnak megfelelő, így az a nappali összeállítás bárpultjaként is szolgálhat. A pulttetőn kiemelten elhelyezett kis polcok ki is jelölik az italos üvegek helyét, játékosan irányítva a tető használatát. A falon elhelyezkedő bárszekrények a Gerland nappali bútorok több különlegességét is magukon hordozzák.

A középső bárszekrény szimmetrikusan íves kialakítású, ezzel kijelöli a faliszekrények középvonalát. A mellette lévő két szekrény aszimmetrikusan hajlított frontú, így kiemelik a középpontot és visszaívelik a bárszekrények mélységét a lezáró fali polcokhoz. Fokozza a hatást, hogy ezek alacsonyabban is helyezkednek el, tehát ennek a nappali berendezésnek a csúcspontja is középen van, ami oda vonzza a szemet.

 Az üveges szekrényajtók üvegdíszítési mintái is erősítik a középre tartó hatást szimmetrikus elhelyezkedésükkel. Az üvegráolvasztásos díszítési mód szintén a Gerland Bútorstúdió nappali bútorainak sajátossága. Az üvegráolvasztás nem csak finom eleganciájával teszi népszerűvé ezeket a nappali berendezéseket, hanem karc és ujjnyom mentességével is.