Kandalloval kettéosztott nappali bútor. Az íves fali vitrinszekrény alatt tálalószekrény van, a sarokban íves sarok könyvespolc, alatta TV szekrény.

A nappali bútorok, körültekintő tervezés esetén, kiegészítik a kandalló melegséget sugárzó otthonos hangulatát. A kandalló  be is épülhet a nappali bútorok közé, de a kandallótól megfelelő távolságra helyezve a szekrényeket, azok erősíthetik is a kemence hatást.

Nappali berendezés ritkán készül TV szekrény nélkül, hiszen a multimédia készülékei nélkülözhetetlen eszközei mindennapjainknak.

A nappali bútor valamelyik szekrényén el kell helyezni a TV készüléket, a HiFit pedig ha lehet üvegajtó mögé tenni. Egy jól kialakított TV szekrény el tudja látni ezt a feladatot. Kerekeken guruló nappali bútorként tetszőlegesen változtathatjuk a helyét a nappaliban.

A kandalló mellett helyet kell hagyni a tűzszerszámoknak, ezért az üvegajtós multimédia állvány a sarokban kapott helyet. Közvetlenül fölötte egy sarok könyvespolc hasznosítja a sarok szabadon maradó részeit. A kandalló másik felén a fali vitrinszekrény zárja a falon ezt a nappali bútor összeállítást.

A sarok könyvespolc gyakori eleme a nappali bútoroknak, mert optimális helykihasználást tesz lehetővé a sarokban. Különleges, egyedi kivitelű  bútorként készül az íves sarokpolc.

A fali polc optimális lehetőséget biztosít a könyvek elhelyezésére mint könyvespolc, de éppúgy a dísztárgyak is jól mutatnak rajta. Hátfal nélküli kivitelben csökkentik a nappali bútorok tömegének hatását.

A képen látható sarok könyvespolc három szintes, vagyis három szinten tárolhatók rajta a könyvek. A TV szekrény felett ennyi hely maradt. Több hely esetén akár a padlótól a mennyezetig is érhetne. Az íves nappali bútor minden formája különleges, természetes hatást kelt. A Gerland sarokpolcok szinte mindig íves kialakításúak.

  A nappali bútor részét képezi  a tálaló szekrény is ha nincs külön étkező . Ezért került a nappaliba a kandalló mellé. A tálalószekrény mélységét íves sarokpolcok vezetik vissza a falhoz, fölötte szabad tér marad a vitrinszekrény alatti fali polc aljáig.

A nappali bútorok könnyedségét növeli, ha az alsó szekrények és a felső szekrények között szabad tér marad. A bútor szekrénytetőinek szabad felülete mindennapos használatra, és persze a dísztárgyak elhelyezésére is alkalmas.

A fali vitrinszekrény egy szimmetrikus íves vitrin, mindkét oldalán sarokpolcokkal, mely harmóniát teremt a nappali bútor többi elemével. A sarokpolcok viszonylagos szimmetriát kölcsönöznek a kandalló két oldalán elhelyezkedő nappali bútornak.