Az ötszintes könyvespolc ráépül a falpillérre, és málységi különbségével eltünteti. A könyvespolc és a szekrények frontja így egy síkban maradt.

Ez a nappali bútor összeállítás több funkciót is betölt. A TV szekrény mellett könyves állvány takarja a falkiugrást, melyet a faliszekrénnyel egybeépített könyvespolc is semlegesít. A kép mutatja, hogyan tud egy jól átgondolt nappali berendezés semlegesíteni egy többlépcsős falkiugrást.

Ennek a nappali bútornak egyes elemei különböző mélységűek a falkiugrásoknak megfelelően. Mivel a TV szekrény és a könyves polc első része egy vonalban van, nem szembetűnő a fal egyenetlensége, a nappali bútor megjelenése ezt takarja.

A fali szekrény és könyvespolc összeépítés egyedi megoldás, ami jól kihasználja a falpillér mélységét. Jobban szemlélve a fotót láthatjuk, hogy a könyves állvány is egyedi megoldású, ahogy körülölelve a falpillért, eltakarja a kiugrást. Első ránézésre ez sem szembetűnő. A jó tervezés eredménye, hogy ez a nappali összeállítás egyszerű megjelenésű, az egyedi bútor kivitel a helyiséghez való alkalmazkodást szolgálja.