Médiaszekrény konzolos asztal (N-061)

médiaszekrény

 A médiaszekrény a hangfal rendszer központja, maga a szekrény is két hangfalat tartalmaz. Mellette jobbra és balra konzolasztalok dísztárgyak számára.

Egy nappali berendezése többféle funkciójú nappali bútor beépítését jelenti. A különböző funkcióktól független, hogy ezek a nappali bútorok egymás mellé rendezve szekrénysor formában, vagy önállóan állnak.

A nappali bútorok jellegét nem a beépítésük módja, hanem a rendeltetésük határozza meg. A képen látható szimmetrikus média szekrény a célorientált tervezés egyik kiváló példája. A három részes média szekrény középső szekrénye rendeltetésének megfelelően a médiacenter elhelyezését szolgálja, melyet a portól üvegbetétes ajtaja véd. Az üvegajtó a porosodást akadályozza, de az távirányítást nem.

A médiaszekrény központjából indulnak a hangfalak kábelei mindkét oldalra, ahol a hangfalak méretének megfelelően kialakított fiókos szekrények következnek. Felső részükben a hangfalak állnak, az alsó részük fiókos kivitelű.

A nappali bútor egyedi kivitelű, mert mérete a hangfalaknak megfelelően lett kialakítva, a hangfalak alatti fiókok pedig DVD tartóként működnek. A médiaszekrény két szélső szekrénye a tároló funkciót biztosítja. Az íves ajtóitól kap a médiaszekrény igazi Gerland megjelenést.

Ez a nappali bútor összeállítás a nappali szabad falfelületén áll, önálló média szekrény beépítésként. A médiaszekrény tetőlapja kiválóan alkalmas kiemelt dísztárgyak elhelyezésére, központi elhelyezkedését pedig kiemeli a kétoldalt mellé helyezett fali konzol asztal.

A médiaszekrény összeállítás középpontját a szimmetrikusan elhelyezkedő oszlopok is kijelölik, ezek mellé kerültek a fali konzol asztalok dísztárgyak számára. Ezek kivitele is szimmetrikus, ezzel a szimmetria lett a bútor összeállítás egyik alapvető tulajdonsága. A középső szekrény kiemelkedő mélysége és a szélső íves szekrények falhoz vezető formája sajátos, de egyben jellemző  Gerland nappali bútor jelleg.